FOTO. Solidari cu Piața Universității. Brașovenii, protest la Prefectură pentru a susține „Revoluția generației noastre”

Brașovenii care nu au plecat la București,  s-au solidarizat cu românii din toată țara care protestează sâmbătă seara în Piața Universității,  faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale.  Un alt motiv de protest al oamenilor este și modificarea Codului Fiscal, în timp ce alții au ieșit în stradă împotriva întregii guvernări PSD, de care sunt nemulțumiți. Evenimentul de la București cele din țară se desfășoară sub denumirea de „Revoluția generației noastre“, utilizând același slogan ca în iarna anului trecut, la protestele împotriva Ordonanței 13: „Corupția ucide“. 

Ora 20.50 – După ce au scandat „Ultima soluție, înc-o revoluție“, oamenii încep să plece din fața Prefecturii. Protestul s-a desfășurat fără nici un incident. 

Ora 20.15 – Deși inițial protestatarii au vrut să meargă spre Patria și Centrul Civic, ei au renunțat la acest traseu, pentru că Poliția nu a le-a permis. Cu toate astea, o parte dintre ei – în jur de 200, au plecat din Piața Sfatului înapoi la Prefectură. Cum, spre deosebire de alte proteste, nu au existat niște organizatori care să anunțe plecarea spre Prefectură, odată cu plecarea grupului spre Prefectură, protestul „s-a rupt”. 

Ora 20.00 – Numărul protestatarilor din Piața Sfatului a trecut de 1.000. Scandările sunt puține, majoritatea oamenilor având vuzuzele și fluiere.  


Ora 19.20 – brașovenii adunați în centru au început să se deplaseze pe Patria, strigând „PSD, ciuma roșie“ și „Hoții, hoții!“ sau „Nu vrem să fim o nație de hoți!“. La această oră, numărul protestatarior a trecut de 900, ei mergând spre Piața Sfatului, pe strada Republicii.  

Ora 19.00– numărul brașovenilor care s-au adunat în fața Prefecturii a trecut de 400. Oamenii continuă să vină în centrul orașului, pentru a protesta, alături de alți cetățeni din toato țara. 

La ora 18.30, în fața Prefecturii erau deja adunați în jur de 300 de brașoveni, după estimările jandarmilor. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.