FOTO&VIDEO. A doua zi de PROTEST la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

Angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov s-au ținut de cuvânt și au ieșit și azi în fața unității, pentru un nou protest, dis de dimineață. În jumătatea de oră în care s-a desfășurat protestul, medicii au consultat doar pacienții aflați în stare gravă

Medicii, asistentele și infirmierele sunt nemulțumiți că nu primesc decât 25 de zile de concediu, în loc de 30 de zile, plus 8 cum spun că ar avea dreptul. Ei sunt, de asemenea, nemulțumiți și de faptul că sportul de periculozitate pe care îl primesc este de 15%, mult mai mic față de alte spitale din oraș sau din țară. 

Potrivit unor surse, deși sindicatul SANITAS îi reprezintă pe angajații de la Spitalul de Boli Infecțioase, azi niciun reprezentant nu a fost de față de la protest.

Reamintim că ieri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu, a explicat că va putea modifica numărul de zile de concediu și modul cum ele se acordă, odată cu finalizarea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă, iar în ceea ce privește sporurile, acestea sunt între 15% și 25%, pentru a se putea încadra în „anvelopa“ de 30% a bugetului Consiliului Județean Brașov, în subordinea căruia se află. (DETALII AICI)

Managerul a declarat că înțelege situația însă le-a cerut angajaților să aștepte până la încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, ce este acum în plină negociere. Dr. Ramona Ionescu a afirmat ieri că acest contract va fi gata, cu toate avizele și aprobările de la ITM și Consiliul Județean, în maxim două luni. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.