FOTO. Corpul de Control al Ministerul Afacerilor Interne, la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto Brașov, după mai multe sesizări ale cetățenilor

Cozile interminabile și aglomerația de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, aflat sub coordonarea Instituției Prefectului nu mai sunt o noutate la Brașov. Tot mai multe persoane au ajuns să se plângă de aglomerație dar și de faptul că există „liste paralele“ pentru accederea la acest serviciu, în ciuda faptului că  Instituția Prefectului a instalat un sistem de bonuri de ordine, care ar fi trebuit să rezolve problema. De altfel, din cauza acestor sesizări, corpul de control al MAI a făcut verificări la acest serviciu, iar în această perioadă se așteaptă raportul de control.

Cetățenii se plâng că deși există sistemul de bonuri de ordine, ajung să stea și cinci ore pentru a-și rezolva problemele la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto. Ei spun, de asmenea, că trebuie să respecte liste întocmite la primele ore ale dimineații de persoane care fac bani din vânzarea locurilor pe listă.  Unii cetățeni susțin că angajații Serviciului nu ar fi nici ei străini de această procedură. 

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a declarat ieri că a primit mai multe sesizări în acest sens, din partea cetățenilor și că luat act de aceste plângeri și încă de la sfârșitul anului trecut și-a dorit un audit la acest Serviciu. 

MAI promite că va face angajări la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto, pentru a reduce aglomerația

Pe de altă parte, prefectul Marian Rasaliu a precizat că aglomerația de la Serviciul de Permise și Înmatriculări este cauzată și de lipsa de personal cu care instituția se confruntă de mai mult timp. Problema ar putea fi rezolvată însă până în luna martie, susține prefectul.

Prezent miercuri la Brașov pentru ședința în care prefectul Marian Rasaliu și-a prezentat raportul de activitatea pe anul 2017, ministrul secretar de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, Dan Mihai Chirică,  a precizat că pentru Brașov au fost bugetate mai multe posturi, care ar trebui să fie acoperite în prima parte a anului. „Pentru Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto am scos 5 posturi la concurs, care erau vacante. Așteptăm să încadrăm personalul necesar, astfel încât să vedem și efectele cât mai curând“, a declarat ministrul secretar de stat.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.