Una din ultimele decizii ale lui Mihai Tudose ca premier: a casat la valori derizorii mai multe imobile ale MApN. O rețea electrică din județul Brașov, casată la 0,2 lei!

Cu 5 zile înainte de a-și da demisia din funcția de premier al României, social-democratul Mihai Tudose  aprobat o Hotărâre de Guvern prin careprin care casează mai multe imobile aflate în administrarea MapN, la prețuri derizorii. Hotărârea de Guvern nr. 5/2018 face referire la o serie de construcții și amenajări, care sunt trecute din domeniul public al statului, în domeniul privat, ceea ce va face posibilă scoaterea din funcțiune și inclusiv punerea lor în vânzare.

Printre construcțiile și amenajările cuprinse în anexa nr. 2 a HG nr. 5/2018 se regăsesc și unele din județul Brașov. Este vorba despre o rețea de canalizare de 20 de metri liniari, care în documentul semnat de Tudose are o valoare contabilă 403 lei și o rețea electrică subterană, cu o valoare contabilă de 0,20 lei. Valoarea contabilă a întregului imobil din administrarea MapN, care urmează să fie scos din funcțiune și casat, este de 10.778 de lei, în condițiile în care el are drumuri și alei betonate, platforme betonate, rețea de apă, rețea electrică și de canalizare.

Aceeași hotărâre de guvern trece din domeniul public al statului în domeniul privat, și alte construcții şi amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administrarea MApN, situate în judeţele Sibiu, Vâlcea, Timiş, Dolj, Constanţa, Alba, Arad, Gorj, Cluj şi municipiul Bucureşti.

Potrivit Mediafax, mobilele în cauză sunt identificate în anexa nr. 2 a HG nr. 5/2018, anexa nr. 1 fiind clasificată.

HG nr. 5/2018, aici

Primul imobil din anexa nr. 2 este situat în Bucureşti, pe bulevardul Ghencea nr. 43 A, Sectorul 6. Acesta este compus din 12 paviloane, care însumează o suprafaţă construită de aproximativ 1.400 de metri pătraţi, valoarea contabilă totală fiind de aproximativ 340.000 lei.

Un alt imobil este situat în municipiul Sibiu, pe strada Revoluţiei nr. 3-5. Acesta are o suprafaţă construită de 1.261 metri pătraţi şi o valoarea contabilă de 32.700 lei.

Imobilul din municipiul Râmnicu Vâlcea, situat pe str. Ştirbei Vodă nr. 140, are o suprafaţa construită de 88.00 mp şi o valoarea contabilă de 10.019 lei.

Mai multe pavilioane din comuna Giroc, judeţul Timiş, care au, fiecare în parte, o suprafaţă construită de 400 mp, au o valoare contabilă de 36,28 lei fiecare.

Imobilul din comuna Podari, judeţul Dolj, şi din municipiul Craiova, situat pe bulevardul Nicolae Romanescu nr. 221, are o suprafaţă totală de 856 de metri pătraţi şi o valoare contabilă de 155.000 de lei.

Tot în municipiul Craiova, pe strada Tancodromului nr. 10, figurează un imobil cu o suprafaţă construită de 111 mp, valoarea contabilă fiind stabilită la o sumă puţin sub 4.000 lei.

Un imobil din municipiul Târgu Jiu, situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 131, cu o suprafaţă construită de 912 mp, are o valoare contabilă de 136.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.