Col. dr. Keresztes, managerul Spitalului Militar Braşov, şi-a încheiat misiunea la Spitalul din Focşani

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), echipa condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes, managerul Spitalului Militar Braşov, şi-a încheiat misiunea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani şi va reveni la bază. Echipa militară a condus spitalul din Focşani în perioada 13 aprilie – 7 mai.

Echipa a fost condusă de colonelul medic Keresztes Alexandru și formată din medic Andoni Bianca-Ramona, locotenent-colonel Ceaușu Adrian și locotenent-colonel Vulpe Andrei-Ciprian. 

Militarii au desfăşurat mai multe activităţi de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS-Cov-2. Echipa a identificat şi limitat vulnerabilităţile care privesc accesul în spital şi a înfiinţat un punct unic de acces. S-au creat echipe de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecţie, a personalului medico-sanitar, care să disemineze informaţiile recepţionate la nivelul secţiilor pentru instruirea ulterioară a personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar încadrat pe secţii şi compartimente medicale.

„În ceea ce priveşte acţiunile întreprinse în domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor şi dispoziţiilor de la nivelul instituţiei sanitare, au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecţia SARS-Cov-2 (internaţi, autoizolaţi), stabilirea necesarului de personal medical şi auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern şi a Codului de etică şi deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum şi întocmirea unor noi proceduri operaţionale pentru organizarea activităţii specifice. Au fost, totodată, luate măsuri pentru înfiinţarea unui sector ATI dedicat COVID-19 cu 10 paturi avizat de către DSP Vrancea, identificarea unor spaţii pentru pacienţii asimptomatici COVID-19, unde să continue spitalizarea, până la negativare prin 2 teste consecutive, pentru degrevarea cu un număr egal de paturi din secţia de Boli Infecţioase, precum şi pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide şi teste rapide detecţie de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 zile”, arată MApN în comunicat.

În prezent, toate planurile, procedurile şi măsurile luate la nivelul instituţiei permit funcţionarea spitalului, în condiţii optime, până la încheierea epidemiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.