Preşedintele Iohannis vine azi în judeţul Braşov pentru înfiinţarea unui comandament militar NATO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, se vor afla azi în judeţul Braşov pentru ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE). Acesta este cel de al doilea comandament militar internaţional care activează în România. Evenimentul este găzduit de Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) Getica” de la Cincu.


După prezentarea ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, căruia îi va fi înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinaţional Sud-Est, va avea loc etapa finală a exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unităţi şi mari unităţi ce aparţin Forţelor Terestre şi Forţele Aeriene Române.

Potrivit anunţului MApN, exerciţiul, la care participă aproximativ 1.000 de militari şi peste 200 mijloace tehnice, are ca scop perfecţionarea procesului de integrare a capabilităţilor militare pentru executarea sincronizată a unor acţiuni militare complexe. Exerciţiul îşi propune, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obişnuite pentru organizarea unui exerciţiu la acest nivel, şi urmăreşte ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-şi demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu şi întrunit.

MApN precizează că desfăşurarea celor două activităţi va fi adaptată actualului context pandemic şi vor fi luate, astfel, toate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare socială.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.