Criză de personal la UPU a Spitalului Județean Brașov. Unitatea are mai puțin de jumătate din numărul necesar de medici

Medicul brașovean Dan Grigorescu prezentat recent, printr-o postare pe pagina de Facebook, situația personalului de la Spitalul Clinic Județean Brașov. Mai exact, din 24 de medici necesari Unității de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în prezent sunt angajați doar 10. De asemenea, el susține că pentru a pentru a face față situației, gărzile mai sunt peticite cu încă 3, un specialist și doi medici rezidenți, dintre care unul face naveta din alt județ.

Cei 13 medici, trebuie să gestioneze, în medie, 200 de prezentări în 24 de ore, „norocul” lor fiind că în municipiul Brașov mai funcționează cinci spitale, la care se mai prezintă pacienții. 

Criza de personal din spitalele românești este o „boală” veche a sistemului sanitar românesc. Astfel, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în anul 2016, în țara noastră erau 57.300 de medici, plus 16.400 de medici dentiști, 17.200 de farmaciști, 137.200 de angajați cu pregătire sanitara medie și 66.300 de salariați incluși în categoria „personal sanitar auxiliar”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.