FOTO. Două ziduri de sprijin de pe Drumul Poienii trebuie reparate în regim de urgență

Două ziduri de sprijin de pe Drumul Poienii au ajuns într-o stare avandată de degradare, iar pe unele porțiuni riscă să se prăbușească. Cele două porțiuni de zid de pe Drumul Poienii, împreună cu cel de pe strada General Traian Moșoiu din Șchei vor face obiectul unei expertize tehnice în următoarea perioadă. Licitația pentru cele 3 expertize a fost lansată în SEAP, având o valoare estimată de  la 100.840 lei, fără TVA.

Una dintre probleme a apărut la intersecția Drumului Poienii cu strada Spătar Nicolae Milescu, unde la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Brașov a constat probleme la zidul de sprijin și recomandat realizarea unei expertize tehnice pentru a stabili gradul de deteriorare și a riscului de prăbușire, precum și necesitatea intervenției în regim de urgență. Zidul existent are o lungime de aproximativ 60 m, o înălțime maximă de 7 m și, conform SVSU, este afectat puternic de un „fenomen de instabilitate”. De asemenea, în documentația aferentă licitației se mai arată că zidul în cauză prezintă un grad ridicat de degradare, unele porțiuni fiind deplasate și fisurate, existând astfel pericolul de dislocare a unor elemente din zid și de desprindere a balustradei. Totodată, SVSU recomandă consolidarea zidului de sprijin existent, înlocuirea balustradei de beton degradată și executarea unei canalizări de captare a apelor pluviale.

Pentru acest sector de drum, valoarea expertizei tehnice este estimată la 25.210 lei, fără TVA.

Al doilea segment al Drumului Poienii care va fi evaluat este cel de la intersecția acestei artere cu strada Crișan. Aici, zidul de sprijin are o lungime de aproximativ 55 m, o înălțime cuprinsă între 2 m și 6 m și, potrivit documentației aferente licitației, este „afectat puternic de un fenomen de instabilitate, materializat prin deplasarea față de martori cu 25 cm în partea superioară. Zidul prezintă un grad ridicat de degradare, unele porțiuni fiind deplasate și fisurate, existând pericolul de dislocare a unor porțiuni din zid și de desprindere a balustradei de beton”. Și în acest caz, este recomandată consolidarea zidului de sprijin, înlocuirea balustradei de beton degradată, executarea unei canalizări de captare a apelor pluviale din amonte de zid și executarea unor drenuri în spatele zidului. Pentru acest sector, valoarea expertizei este estimată la suma de 25.210 lei, fără TVA.

 

 

 
 

1 Comentariu

  1. Pe alexandru petofi strada e prabusita peste gradina mea ,primaria zice ca nu sunt fonduri?????????eu platesc impozit !!!!!!!!!

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. 14 firme în competiția pentru expertizarea zidurilor instabile de pe Drumul Poienii și strada General Traian Moșoiu – Brașov Metropolitan
  2. Universitatea Transilvania, contracte de 178.029 lei cu Primăria Brașov, pentru expertizarea a 4 ziduri de sprijin degradate – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.