Încă un drum din Șchei riscă să „o ia la vale”. Zidul de sprijin de pe Strada Stâncii intră în reparații

Pe lângă Traian Moșoiu, din cartierul Șchei, și Calea Poienii, o altă stradă din Brașov are probleme cu zidul de de sprijin, respectiv strada Stâncii.

Pe strada Stâncii, după ce în primăvara anului trecut, când s-a topit zăpada şi a plouat destul de mult,  într-o curbă la dreapta străzii,  s-a adunat o cantitate mare de apă, care s-a infiltrat pe lângă zidul de sprijin. De altfel, în această zonă, pe lângă zid este afectat şi corpul drumului, pe o porţiune de aproximativ 1,5 m. 
Zidul de sprijin de pe strada Stâncii are o lungime de 90 de metri, din care 30 sunt afectaţi de un puternic fenomen de instabilitate. Pe un tronson de 7 metri din cei 30 de metri, zidul s-a rupt, iar pe restul porţiunii  prezintă mici deplasări. Totodată, pe ceilalți 60 de metri,  pe platforma drumului a apărut o crăpătură prin care s-a infiltrat apa.  
Pentru a rezolva problema, Primăria a lansat recent licitația pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, valoarea totală a contractului fiind de 2.521.008 lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie. 
 Pe această arteră, se va consolida zidul de sprijin existent, se va lărgi strada în zona curbei fără vizibilitate, dar se va proiecta şi un trotuar pe partea stângă a străzii. De asemenea, prin acest proiect va fi amenajat şi un sistem de colectare şi dirijare a apelor de suprafaţă. Data limită pentru finalizarea lucrărilor este 30 noiembrie 2018.  
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.