Bursa coroanelor de flori în Sistemul Electronic de Achiziții Publice

Foto: Andrei Paul

 Mâine, la Monumentul luptătorilor din rezistența anticomunistă, din Piața Teatrului „Sică Alexandrescu” va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, cu depunere de coroane de flori. Printre cei care vor depune coroane se află și reprezentanții Consiliului Județean Brașov și ai Primăriei Brașov. Ei vor coroanele pe care le-au cumpărat din timp și pentru care au respectat „la virgulă” legislația. 

Mai exact, conform prevederilor legale, instituțiile publice trebuie să facă achizițiile prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), de la furnizori înscriși pe acestă platformă. În cazul coroanelor, se apelează la cumpărare directă, iar furnizorii înscriși în sistem speculează această oportunitate, încărcând pe SEAP prețuri mai mari decât cele „de catalog”. 

Astfel, potrivit datelor disponibile pentru evenimentul din 10 martie, Consiliul Județean Brașov a cumpărat de la FLORA DESIGN GABRIELE SRL, cu 300 de lei, o coroană cu cupe orhidee în diferite nuanțe, personalizabilă cu eșarfă scrisă.  

Primăria Brașov a cumpărat de la SC BEATRIX LORINCZ SRL, cu 150 de lei, o coroană cu  40 cu fire flori/combinații tip floare/lentă scrisă. 

Pentru a face o astfel de achiziție, instituțiile publice ar mai avea posibilitatea să apeleze la procedura offline. Asta ar însemna funcționarii să meargă la furnizori, chiar și la cei din piețele agroalimentare, să negocieze, apoi să îi ceară vânzătorului, în primă fază, o factură proforma, astfel încât achiziția să fie aprobată, plata urmând să se facă la o dată ulterioară. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.