Cod roșu de inundații în Brașov și Covasna!

Hidrologii au emis, marţi, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă din această după-amiază până la miezul nopţii, în două bazine hidrografice de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 17:15 şi 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii, şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov. 

 De asemenea, hidrologii au emis și o atenționare de Cod Galben de inundații valabilă până miercuri seara în 12 bazine hidrografice din Oltenia, Muntenia, Transilvania și Moldova. „Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice Cormos, Homorodul Mic și Homorodul Mare”, arată un comunicat al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor anunță că se vor înregistra fenomene hidrografie periculoase până miercuri, la ora 9:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – bazin superior amonte confluența Arieș (județele Harghita, Bistrița Năsăud și Mureț), Târnave (județele Harghita, Mureș, Sibiu și Alba), Desnățui (județele Mehedinți și Dolj) și Teslui (afluent al Oltului inferior) – județele Dolj și Olt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.