Susanu „desecretizează” atmosfera din PSD Brașov: Zilele lui Dunca sunt numărate, Roxana Mînzatu îl va înlocui, Pătrașcu nu are niciun proiect serios

Sursă foto: Mix Actual

Exclus recent din PSD, Sorin Susanu a început să „descretizeze” atmosfera din PSD Brașov, în special relația lui cu președintele Organizației județene a partidului, Marius Dunca.

Invitat în emisiunea Mix Actual, moderată de Onelia Pescaru la Mix2 Tv, Sorin Susanu a afirmat că principalul scop al actualului președinte interimar al PSD Brașov, Marius Dunca,  este să obțină bani:  „Marius Dunca încearcă să obțină funcții în partid, pentru a avea putere, pe care să o folosească pentru a câștiga bani. Realul prejudiciu de imagine pentru PSD Brașov este Marius Dunca, nu eu. Atât timp, cât are ceva de ascuns nu va ieși cu declarații publice”. 

 

Sorin Susanu, care în prezent este și comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, a mai spus că după ce a ajuns președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Dunca,  a încercat să impună efectuarea unor controale sau evitarea unor firme.

„Lucrurile au început să se degradeze. Dunca a ajuns președinte al ANPC, s-au răcit relațiile între noi. Din acel moment, odată cu tot felul de solicitări, din punctul meu de vedere nelegale, cărora nu am vrut să le dau curs, au început să apară nemulțumirile. Îmi spunea că «eu sunt șef, trebuie să faci așa». Nu, nu trebuie să fac nimic ce nu este legal. Eu am înțeles că dacă avem un coleg de partid, îl ajutăm oferindu-i o consultanță, nu protejându-l de control. Mi s-a reproșat că am amendat o grămadă de colegi. Un om normal nu așa vede lucrurile. Cât președinte al PSD Brașov era Constantin Niță, acesta nu mi-a cerut niciodată să controlez sau să nu controlez o firmă (…). În secunda doi, când a putut, l-a aruncat la gunoi pe Constantin Niță, care l-a crescut și l-a ajutat”, a declarat Susanu despre Dunca.

De asemenea, Sorin Susanu a precizat că după o perioadă în care, pe plan local, „Protecția Consumatorului” a obținut rezultate remarcabile în ceea ce privește relația clienților cu băncile, Marius Dunca a transmis o adresă prin care a anunțat că aceste reclamații se soluționează doar la București: „Ok, noi am trimis dosarele la București. Apoi, la puțin timp, s-a modificat legea, amenda fiind redusă de la 100.000 lei la 1.000 lei. Apoi apare un penthouse în care stă Dunca”.

Despre angajarea Ionelei Damian la „Protecția Consumatorului”: „Ăsta nu e ajutor, e hoție”

Susanu a amintit în emisiunea Oneliei Pescaru că Dunca i-a spus că ar vrea să angajeze pe o apropiată de-a sa, Ionela Damian, ca șefă a Comisariatului Județean Brașov pentru Protecția Consumatorului. „Mi-a cerut asta. Mi-a spus:  «Vine, dar ea stă la București, că are treabă cu mine, la partid». I-am răspuns: «Măi băiatule, eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva. Nu pot să semnez ca ea să își ia salariul aici, dar să fie acolo». Bineînțeles, o mare supărare. A spus la București că nu vreau să îmi ajut colegii. Ăsta nu e ajutor, e hoție”.

Despre perioada în care Dunca a fost ministru al Tineretului și Sportului,  Susanu a afirmat că „sunt multe probleme. A fost Curtea de Conturi, am înțeles că este și o anchetă DNA”.

„Cred că Roxana Mînzatu va veni în locul lui Dunca. E o diferență radicală între ei doi”

În ceea ce privește o posibilă candidatură a lui pentru funcția de președinte al PSD Brașov, care în viziunea lui Susanu a fost motivul excluderii, acesta a spus că nu a luat o hotărâre, din moment ce nici conducerea centrală nu a solicitat organizarea unor alegeri interne la conducerea cărora sunt interimari. Ba mai mult, el a lansat un alt scenariu: „Cred că Roxana Mînzatu va veni în locul lui Dunca în cel mai scurt timp. Este o diferență radicală între ea și Marius Dunca. Profesional, nu se pot compara. Nu îl putem pune pe Dunca lângă Roxana. Roxana are o abordare constructivă, spre deosebire de Dunca. Acesta, de când a venit în partid ce vedem: Liviu Lupu trebuie să fie dat afară, profesorul Stroe trebuie dat afară, preotul Comșulea trebuie dat afară, Susanu trebuie dat afară. Roxana are o abordare constructivă, care va face bine partidului. De asemenea, ea nu are această viziune și gândire doar prin prisma banului, cum se întâmplă în ceea ce îl privește pe Marius Dunca”.

„Nu putem discuta de numeroase mașini sau imobile înainte de partid sau, mai precis, înainte de ANPC”

De altfel, fostul membru al PSD a afirmat că Marius Dunca a făcut tot posibilul să fie nominalizat pentru funcția de vicepreședinte al partidului, post care a fost obținut de Roxana Mînzatu:  

„El este preocupat să obțină funcții, care să îi ofere o anumită putere, pentru ca scopul final să fie cel al unui câștig financiar. Vedem acum poze cu el în spatele Roxanei, pe care spune că o susține. E incredibil, e o dragoste extraordinară. Același lucru s-a întâmplat și cu Emil Niță junior: l-a eliminat de la partid, iar pe tatăl lui nu l-a mai lăsat să candideze la alegerile parlamentare. Între timp, Emil Niță a ajuns vicepreședinte al ANPC și, imediat după… Dunca lângă el. De ce face așa? Tocmai pentru a nu înțelege lumea că este incapabil asupra unor elemente. Oamenii nu cred că sunt atât de proști pe cât îi crede lumea. Nu mai este ministru, vicepreședinte, nu. El, tot ce are, are de la partid. Nu putem discuta de numeroase mașini sau imobile înainte de partid sau, mai precis, înainte de ANPC”.

„Președintele PSD Brașov stă la mese sau prin casele adversarilor politici”

Practic, Susanu susține că în prezent, PSD nu face opoziție la nivelul județului Brașov: „Președintele PSD Brașov stă la mese sau prin casele adversarilor politici”. Totodată el a amintit că „Dunca a dus cap-coadă un singur set de alegeri, cele de la Râșnov, unde PSD a susținut candidatul unui partid care nu avea mici măcar. Este o rană care nu s-a închis”.

De Lucian Pătrașcu își amintește doar de „beculețele  de pe Tâmpa”

Sorin Susanu i-a reproșat lu Marius Dunca, că i-a eliminat din Consiliul Local Brașov pe Ioan Stroe și pe preotul Eugen Comșulea: „Cei doi au avut puncte de vedere referitoare la modul în care trebuia să se voteze niște suplimentări de sume pentru sistemul de termoficare”.

Despre Lucian Pătrașcu vehiculat a fi un posibil candidat al PSD pentru Primăria Brașov, Sorin Susanu a afirmat că „singura inițiativă a acestuia de care îmi amintesc este cea cu nu știu ce beculețe pe Tâmpa. Drăguț, dar omul are probleme reale. Nimeni nu discută de Compania Apa, cu care mă bat de atâta timp. Toată lumea se supără când mă iau de taximetriști sau de proiectele imobiliare. Oamenii așteaptă multe luni până să ia un certificat de urbanism sau  o autorizație din Primărie”. De altfel, Susanu a amintit și de deplasările organizate de Primărie, în care „Marius Bunghiuz își ia nevasta și o duce pe banii Primăriei în Japonia sau nu știu unde. El vine și spune: «A mers pe banii ei». Or facem o delegație de lucru, pe banii noștri, ai brașovenilor și facem lucruri serioase, or mergem cu nevestele. Nici Pătrașcu nu e mai departe, pentru că el a ales să fie puțin mai «ecumenic» și s-a dus în Israel cu soția”.

În timpul emisiunii, realizatoarea emisiunii, Onelia Pescaru, a afirmat că îl așteaptă pe Marius Dunca pentru a-și prezenta punctul de vedere referitor la afimațiile lui Sorin Susanu.

Vezi aici emisiunea Mix Actual:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.