Ludovic Orban către liberalii din teritoriu: „Gata cu blaturile cu PSD. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul”. La Brașov, VEȘTEA trebuie să îi „alerge” pe Dunca și Rasaliu

Președintele PNL Ludovic Orban i-a chemat „la arme” pe liderii locali ai partidului și le-a cerut să înceapă războiul cu PSD. „Gata cu blaturile cu PSD! Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos”, a afirmat Orban, citat de stiripesurse.ro. 

Va alerga Veștea cu parul după Rasaliu? 

Mesajul președintelui PNL în vizează și pe liderul liberalilor brașoveni care, dacă va respecta ordinul de la Centru, ar trebui să înceapă un război total cu președintele PSD Brașov, Marius Dunca, dar și cu prefectul Marian Rasaliu. De asemenea, Adrian Veștea ar trebui să depășească nivelul comunicatelor de presă în care acuză Guvernul PSD că a tăiat 90 milioane de lei din bugetul județului Brașov și ar trebui să transmită mesaje locale, avându-i ca destinatari pe social-democrații brașoveni. Respectarea cerinței președintelui PNL pare destul de complicată la Brașov, având în vedere că la nivel local sunt destule voci care mai spun că „USL trăiește”. Cea mai bună dovadă ar fi modul în care a ajuns Marian Rasaliu prefect. Pentru a fi numit prefect, el s-a angajat tocmai la primăria Râșnov, unde primar este finul lui Adrian Veștea, liberalul Liviu Butnariu. De altfel, Adrian Veștea și Marian Rasaliu au fost „nedespărțiți” la evenimentele publice din ultima perioadă. 

Va mai exista non-combatul Veștea – Dunca?

În ceea ce privește relația dintre Veștea și Marius Dunca, ultimul dialog mai acid între cei doi a fost la începutul anului trecut, când la sediul Prefecturii Brașov președintele Consiliului Județean Brașov le-a prezentat parlamentarilor lista de investiții a administrației județene și le-a cerut să solicite finanțări de la bugetul de stat. De atunci, cei doi par a fi îngropat securea războiului. 

Cât va mai rezista „USL Codlea“?

O situație interesantă este și la Codlea unde, după alegerile locale din anul 2016, la propunerea PNL, viceprimar al municipiului a fost desemnat social-democratul Mihai Cîmpeanu, primar al localității fiind Cătălin Muntean (PNL).  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.