Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 80. Brașovul, pe lista județelor în care virusul a evoluat cu intensitate mare

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 80, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Brașovul se află alături de județele unde Institutul Naţional de Sănătate Publică a constatat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare, alături de Sibiu și Bucureşti. În schimb, o evoluție, însă de nivel mediu s-a înregistrat la Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa. Cele mai multe cazuri de gripă sunt înregistrate, în acest sezon, în Bucureşti (324), Iaşi (131) şi Constanţa (97).

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, săptămâna trecută, că au fost înregistrate alte aproximativ 300 de cazuri noi de gripă, astfel, numărul total depăşeşte 1.000, cele mai multe fiind, în continuare, în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Potrivit INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de peste 141.000, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.000) şi cu 4.5% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (135.000). De asemenea, s-au înregistrat 53 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu opt mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 47 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Până la data de 25.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 970.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.