4 cadre didactice și 20 de preșcolari și elevi din județul Brașov sunt izolați la domiciliu

20 de preșcolari și elevi din județul Brașov sunt izolați la domiciliu marți. În aceeași situație sunt și 4 cadre didactice, potrivit monitorulexpres.ro. Copiii și profesorii au călătorit în țări în care coronavirusul pune probleme, potrivit unor surse oficiale. În ceea ce privește gripa, 291 de copii sunt bolnavi, iar 193 sunt afectați de închiderea parțială a 9 unități de învățământ din județul Brașov.

Potrivit unei decizii a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, școlile din România vor închise de mâine, miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. În aceeași perioadă, în municipiul Brașov vor fi închise toate cele opt creșe, după cum a anunțat viceprimarul Costel Mihai, care a făcut un apel la părinții ce se întorc din străinătate, să facă un gest de responsabilitate și să declare în mod real la graniță, locul de unde revin. 

„Deși închiderea creșelor nu este o măsură care s-a impus de la București, așa cum s-a întâmplat în cazul închiderii unităților de învățământ, până la urmă aceasta este o decizie de responsabilitate din partea noastră, ținând cont că vorbim despre copii – care  pot prelua virusul și îl pot da mai departe, și despre un număr mare de părinți care s-au întors în ultimele zile din străinătate, din zone afectate de coronavirus. Avem tătici care lucrează în Italia și s-au întors de curând acasă. Apelul meu se îndreaptă către toți cei care lucrează în afara țării, dacă vin în țară să declare la graniță, în mod real, locul de unde vin și să respecte regulile de autoizolare. Este un gest de responsabilitate, care poate însemna foarte mult“, a declarat Costel Mihai. 

Foto: Arhivă (cu caracter ilustrativ)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.