Sanitas a decis sa declanșeze greva generală după Paște, pentru că salariile au crescut doar pe hârtie. Reacția ministrului Sănătății: „Ar fi o ipocrizie!”

Sanitas, cea mai puternică organizație sindicală din sectorul sanitar, a decis, luni, că medicii și angajatii din sistemul sanitar afiliați să declanseze greva generală după Paști, ei fiind nemulțumiți de faptul că majorările salariale între 70% și 170% anunțate de Ministerul Sănătății începând cu data de 1 martie sunt „doar pe hârtie”, a declatat luni, pentru Hotnews.ro, prim-vicepreședintele federașiei Sanitas, Iulian Pope. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunțase, la inceputul lunii februarie, la scurt timp după instalarea în funcție, că salariile medicilor, asistenților medicali și ale altor angajati din sistem vor crește cu procente cuprinse între 70% si 170%, începând cu data de 1 martie.
 
Ar fi o ipocrizie ca Sanitas sa declanseze greva, in conditiile in care veniturile vor creste. Stiu ca sunt nemultumiri legate de aplicarea sporurilor, dar acel procent de 30% trebuie sa il respectam. Veniturile nete nu scad, veniturile nete cresc, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.