Peste 90% dintre elevii din Brașov, care învață în limbile minorităților, au susținut simularea probei de Bac la Limba și Literatura maternă

Simularea probelor scrise la examenul naţional de Bacalaureat 2018 a continuat marţi cu proba la Limba şi literatura maternă – proba E) b) – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale din clasele a XI-a şi a XII-a, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. 

În județul Brașov, 441 din cei 482 de liceeni de clasele a XI-a și a XII-a, care recventează școli cu predare în limba maternă, au susținut cea de a doua probă din cadrul simulării examenelor de Bacalaureat.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Brașov, din cei 255 de elevi de clasa a XI-a care învață în limba maternă (maghiară sau germană), la examen s-au prezentat marți 234, 21 fiind absenți. La nivelul clasei a XII-a, din totalul de 227 de elevi, 217 au fost prezenți, iar zece au absentat.

Miercuri este programată proba obligatorie a profilului – proba E) c) – pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, iar joi – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie, conform calendarului MEN.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.