FOTO. Detașamentul de Pompieri Făgăraș a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de pregătire din țară

Începând de luni, la Făgăraș va funcționa un centru de pregătire pentru perfecționarea pompierilor din județul Brașov și din regiune. Centrul, care are și un poligon de antrenament, cu un container Caisson în dotare, este amenajat în cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.  

Acesta este cel de al șaselea centru de perfecționarea a pompierilor, din țară, și al doilea care beneficiază și de un container Caisson. Centrul va oferi pompierilor posibilitatea de a se perfecționa aât prin acumularea unor cunoștințe teoretice, cît și prin acumularea unor cunoștințe practice. Investiția a fost realizată cu sprijin din partea partenerului privat Ina Schaeffler, dar cu susținerea Consiliul Județean, a Inspectoratului General pentru Situații de Uurgență și a Consiliul Local Făgăraș.

„Începând de luni va începe pregătirea efectivă a personalului atât din inspectoratul nostru, cât și din alte inspectorate din țară. Suntem conștienți de dificila misiune ce ne-am asumat-o, dar suntem siguri de profesionalismul și pregătirea echipei de formatori și instructori“, au spus reprezentanții ISU Brașov.

Inagurarea Centrului a avut loc duminică, 1 aprilie, când pompierii făgărășeni sărbătoresc 78 de ani de la înființarea lor și 40 de existență în prezenta locație. La evenimenau participat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dar și a altor oficiali din cadrul IGSU, Consiliului Județean Brașov, Prefecturii Brașov, Primăriei Făgăraș, pompierilor activi și în rezervă.

Este al șaselea centru din țară, dar al doilea poligon cu Caisson, adică cu lucrul la foc, efectiv. În acel container Caisson intră colegi de-ai noștri, instructori cu șase cursanți și vor studia focul începând de la inițiere, în toate fazele lui până la stingere și inclusiv modalitatea de stingere, astfel încât să devenim cât mai profesioniști. Acesta este doar unul din punctele acestui poligon. Mai avem parte de căutare- salvare în mediul urban,partea de căutare-salvare sub dărâmături, sprijiniri, educație fizică, mai multe zone de lucru. În principiu, noi l-am construit pentru Inspectoratul Brașov, astfel încât să avem colegi din ce în ce mai bine pregătiți și mai performanți. Având în vedere nevoia de pregătire și a celorlalte inspectorate, în momentul de față avem arondat un număr de 15 județe, care o să-și facă pregătirea în cadrul inspectoratului nostru, pe cinci module în fază incipientă.“, a declarat lct. col. Lucian Dumitru Marciu, împuternicit inspector șef ISU Brasov, citat de fagarasultau.ro.

     

Este un centru de pregătire continuă a pompierilor și care permite pregătirea pe anumite probleme
specifice, vorbim de foc în mod deosebit, pregătirea a pompierilor din zonă și nu vorbim doar de Brașov, ci și de alte județe din zonă care vor beneficia de acest centru. A fost un efort conjugat al unității, al pompierilor din județul Brașov și al autorităților din județul Brașov, al Consiliului Județean, ca să realizeze această investiție. Cel mai important lucru este partea de simulare, care permite pompierilor să simuleze anumite situații, care pot să apară și care pot pune în pericol chiar viața pompierilor. Este un pas foarte important, care intră în viziunea de a pregăti pompierii cât mai bine, ca să poată să facă față provocărilor cât mai bine, care apar din ce în ce mai mult și sunt provocări noi
“, a spus la rândul său,  Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: ISU Brașov

1 Trackback / Pingback

  1. Centru de pregătire pompieri din Siret – Pompierii Români – Servicii comunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.