FOTO. Din 1 mai, accesul în Piatra Craiului se face în baza biletului de vizitare. Pe creastă se poate urca „în condiții de vară”

Din 1 mai, turiștii care vor să intre în Parcul Național Piatra Craiului trebuie să își cumpere bilete de vizitare. Măsura a fost implementată de administratorul parcului în urmă cu mai mulți ani și, anual, perioada de aplicare a tarifului este 1 mai – 31 octombrie. 

Prețul biletelor de vizitare: 

  • Bilet valabil 7 zile (o persoană): 5 lei
  • Abonament valabil 1 mai–31 octombrie: 20 lei. 

Biletul de vânzare nu trebuie cumpărat pentru persoanele cu vârsta sub 14 ani. De asemena, sunt scutite de la plata biletului persoanele din comunitățile limitrofe parcului. 

 Unde se poate plăti biletul: 

  • De la automatele albastre aflate la Poșta din Orașul Zărnești (Str. Tiberiu Spirchez, nr. 12A, lângă Centrul de Informare Turistică), la Centrul de Vizitare al Parcului Național Piatra Craiului (Str. Toplița, nr. 150, Zarnesti) și la Cabana Plaiul Foii
  • Pe site-ul Parcului Național Piatra Craiului la sectiunea http://www.pcrai.ro/lang-ro/10/Diverse/bilete-53.html
  •  Prin SMS – rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi. Pentru a plăti biletul pentru o persoană trebuie trimis un SMS cu textul „Pcrai1” la numărul 7473 Tariful este de 1 euro +TVA. 

Craiul, la mare căutare în această minivacanță  

Anul acesta, în special pe traseele de acces spre creastă, zăpada s-a topit destul de târziu, însă, de aproximativ o săptămână se poate urca „în condiții de vară”, pentru că peticele de zăpadă pot fi ocolite destul de ușor. De altfel, în aceste zile, creasta Craiului a avut „căutare”, care, în această perioadă este mult mai sigur decât Masivul Bucegi sau Munții Făgăraș.

Totuși, înainte de a urca pe Crai, cel mai sigur este să se solicite informații de la Salvamont Zărnești (ca modalitate de comunicare se poate folosi inclusiv pagina de Facebook a acestei formații) sau de la administrația parcului. 

Traseele sunt bine marcate și, în zonele foarte periculoase sunt asigurate cu cabluri. Totodată, recent, salvamontiștii de la Zărnești au realizat unele lucrări de asigurare a porțiunii dinspre Cabana Curmătura spre Piatra Mică, astfel că traseul a fost ușor deviat pe o porțiune scurtă. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”241″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

1 Comentariu

  1. Sunt total de acord cu aplicarea acestei masuri dar ati uitat sa precizati unde vor merge acesti bani ,va rog sa va remediati articolul si sa veniti cu toate datele, cei care platesc cu siguranta vor dori sa stie unde merg banii in conditiile in care copacii nu mananca bani si rezervatia nu are cheltuieli de intretinere(gaz,curent,apa si potabila)iar curatenia se face de obicei cu voluntariat,asta ca sa stiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.