Primarul Ghimbavului, Dorel Toma, în arest pentru 30 de zile

Instanța a admis vineri cererea procurorilor de arestare, pentru 30 de zile, a primarului suspendat al oraşului Ghimbav, Dorel Toma. Acesta este cercetat pentru abuz in serviciu.

De asemenea, instanța a admis si arestarea altor doua persoane cercetate in dosar, respectiv Lucia Dulcinatu, reprezentanta unei firme private- pentru complicitate la abuz în serviciu şi spalarea banilor, si  contabilul şef al primariei Ghimbav, cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită. 

Procurorii DNA Brasov au contestat hotărîrea prin care un magistrat al Tribunalului a respins, săptămâna trecută, propunerea de arestare a celor trei, și a dispus instituirea măsurii controlului judiciar. Totodată, lui Toma Dorel i s-a interzis să exercite atribuțiile de primar, decizia fiind executorie.

Anchetatorii au descins, miercurea trecută, la locuința lui Dorel Toma și la sediul Primăriei, de unde au ridicat documente, într-un dosar penal care vizează fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2009-2015.

3 Comentarii

1 Trackback / Pingback

  1. Dorel Toma s-ar putea întoarce la Primăria Ghimbav, după aproape un an – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.