Trei turiști dispăruți în Munții Făgăraș. La nivelul ISU s-a format celula de criză

Trei turiști din județul Iași au dispărut în Munții Făgăraș, fiind căutați inclusiv cu un elicopter al MAI,  relatează digi24.ro. Din primele informații se pare că cei trei au plecat în  30 martie, pentru 10 zile, lăsând mașina la un schit. Egumenul de la Schitul Breaza a dat alarma, pe 4 aprilie, anunțând că este o mașină nemișcată. 

Ultima veste de la cei trei turiști este de la sfârșitul săptămânii trecute, când unul dintre ei și-a sunat un prieten, căruia i-ar fi spus că vremea este foarte rea pe creastă. 

Potrivit informațiilor disponibile până acum, în căutarea turiștilor au plecat salvamontiștii și jandarmii montani, în operațiune fiind utilizat și un elicopter al Unității Speciale de Aviație a Ministerului Afacerilor Interne. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de urgență Brașov s-a format o celulă de criză. 

Cei trei s-au aventurat în munți în condițiile în care în această perioadă în Masivul Făgăraș se produc avalanșe. 

 „Nu avem informaţii despre traseul pe care l-ar fi urmat pentru că cei trei nu l-au comunicat familiilor. Duminică noi încă nu ştiam nimic de la 112.  Deocamdată au fost echipe de 4-5 oameni pe teren, dar de mâine  vom chema și jandarmi montani pentru că salvamontişti avem puţini“, a declarat, Thomas Bross, salvamontist de la Victoria.
 
Echipelor de căutare coordonate de jandarmi s-au alăturat şi poliţiştii, în ciuda faptului că până azi nu a fost înregistrată la Poliţie o sesizare oficială privind dispariţia celor trei. „Colegii au ţinut legătura cu membrii familiei unuia dintre ei, care susţine că sunt pregătiţi pentru expediţii de cel puțin 10 zile , pentru că obişnuiesc să facă astfel de ascensiuni“, a precizat Gabriela Dinu, purtător de cuvînt al IPJ Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.