Drumurile publice din România, cele mai nesigure din UE. Țara noastră înregistrează cele mai multe decese în accidente rutiere

România stă cel mai rău din UE din punct de vedere al deceselor din accidente rutiere, când se ține cont de numărul de victime și populația totală, arată datele Comisiei Europene

Potrivit Hotnews, care citează raportul CE, în România au murit anul trecut 1.951 de oameni în accidente rutiere. Anul 2008, în schimb, a fost cel mai rău din ultimii 17, cu 3.000 de morți. Per total, în UE au murit pe șosele 25.500 de oameni anul trecut, în timp ce în 2001 erau 54.000 de victime.

CE notează că drumurile din UE sunt cele mai sigure din lume. Concluzia reiese din faptul că anul trecut au murit 49 de oameni la un milion de locuitori, în timp ce media mondială este de 174 de decese/milion de locuitori.

Totuși, în UE, România stă cel mai rău întregistrând dublu de morți în accidente pe drumurile publice. Astfel, potrivit datelor CE, România are 98 de morți/milion de locuitori, față d emedia de 49/milion din UE, în timp ce Bulgaria are 96, Croația are 80. Alte patru țări au o medie de peste 60 de decese/milion de locuitori: Polonia, Grecia, Lituania și Letonia. România și Bulgaria au fost singurele țări UE unde raportul indica peste 80, în timp ce în 2010 șapte țări erau în această situație. Acest lucru indică faptul că pe drumurile din România situația nu s-a îmbunătățit mai deloc în ultimii ani. 

Cel mai bine stau Suedia (25) și Marea Britanie (27). 

Ținta UE este ca numărul de decese să se înjumătățească în 2020, față de 2010, dar pare foarte greu de atins fiindcă ar însemna ca la final de deceniu numărul de morți să fie mai mic de 16.000.  Din 2010 și până acum numărul de decese în accidente rutiere a scăzut cu 20% la nivelul UE, cele mai mari progrese fiind în Grecia (-41%) și în Estonia (-39%).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.