Ania Caill, cea mai importantă schioare a României, va fi sportiva clubului Corona Braşov

Secţia de schi de la Corona Braşov îşi va mări echipa cu cea mai importantă sportivă din schiul alpin din România, şi anume Ania Caill. Sportiva şi-a dorit foarte tare să facă parte din clubul Corona, unul care are reprezentări foarte bune atât în competiţiile interne cât şi internaţionale. „Am auzit numai lucruri bune despre clubul Corona şi despre colectivul de aici, ştiu deja că aici se face performanţă, astfel că mi-am dorit să mă alătur acestui proiect. Am vorbit mult cu Ioan Achiriloaie despre club şi consider că este alegerea perfectă pentru mine, în acest moment. Mi-am dorit să mă alătur unei echipe care face performanţă și am încredere că vom face treabă bună, cu rezultate pe măsură, în următorii ani”, a spus Ania Caill.

În vârstă de 22 de ani, schioarea este născută în Franța, la Limoges, dar originile sale românești au adus-o, în urmă cu 6 ani, în echipa țării noastre. Astfel, Ania a participat sub tricolor la Jocurile Olimpice din 2014 (Soci, Rusia) și 2018 (PyeongChang, Coreea de Sud).

Planurile Aniei pe termen mediu și lung sunt legate de pregătirea Campionatelor Mondiale din 2019 (Suedia) și 2021 (Italia), a Jocurilor Olimpice din 2022 din China, dar și de intrarea în top 30 în Cupa Mondială, la probele de de coborâre și super G. „Îmi doresc ca în maxim două sezoane să intru în top 30 în Cupa Mondială, pe probele de coborâre și super G. Nu în ultimul rând, deși la slalom uriaș nu sunt încă la nivelul la care mă aflu în celelalte două probe, mi-aș dori ca și aici, pe viitor, să pot face curse de Cupă Mondială”, a mai afirmat sportiva de 22 de ani.

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir a declarat că este încântat de faptul că Ania Caill s-a alăturat secţiei de schi de la Corona Braşov. „Ania Caill este un nume care nu are nevoie de multe prezentări în schiul românesc şi internaţional, iar faptul că ea va reprezenta Corona ne bucură foarte tare. Faptul că ea simte că s-a alăturat unei echipe, care să o susţină moral în competiţii, ne face să ne simţim mândri, pentru că asta înseamnă că se vorbeşte frumos despre Corona şi în ceea ce priveşte calitatea umană a oamenilor de aici. Sperăm ca Ania să reuşească să îşi îndeplinească toate obiectivele sportive pe care şi le.a propus”, a spus oficialul Coronei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.