Perioada de achitare a amenzilor reduse se extinde de la 48 de ore, la 15 zile

Foto arhivă

Perioada în care amenzile de circulație vor putea fi achitate la jumătate va fi extinsă,de la doar 48 de ore la 15 zile lucrătoare, conform unui proiect de lege aprobat de Parlament, scrie profit.ro.

Decizia va intra în vigoare de anul viitor şi va fi aplicată, pentru început doar în cazul amenzilor de circulaţie, prin instituirea unui sistem electronic și a unui cont unic de plată a amenzilor la nivel naţional.

Proiectul de lege a fost a aprobat miercuri de Camera Deputaţilor prin vot final, în calitate de cameră decizională a Parlamentului, și va fi transmis spre promulgare președintelui Iohannis. Noul sistem este prevăzut să fie aplicat începând cu 1 ianuarie 2019, până la finele acestui an Guvernul fiind obligat să adopte normele metodologoce de aplicare a legii.  Opoziţia reclamă însă că prin plata amenzilor în cont unic va fi întârziată alocarea sumelor din amenzi către bugetele autorităţilor locale. 
 
Astfel, se instituie o regulă generală (nu doar pentru situaţiile în care prin legi speciale se prevede această posibilitate) de plată a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. Excepţii de la această regulă vor putea fi stabilite prin legi speciale numai dacă termenele de plată vor fi mai mari de 15 zile, scrie hotnews.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.