Răzvan Popa, plângere la Poliție împotriva protestatarilor care l-au huiduit la Aro Palace. Europarlamentarul spune că a fost amenințat și calomniat

Europarlamentarul Răzvan Popa a anunțat că a depus o plângere împotriva protestatarilor care l-au așteptat în fața Hotelului Aro Palace, după ședința organizației municipale a PSD Brașov și l-au huiduit. Popa le-a sesizat oamenilor legii că a fost jignit și amenințat de protestatari, la ieșirea din Hotelul Aro Palace, după ședința organizației municipale în care social democrații și-au ales noua conducere.

„Astăzi am fost calomniat, urmărit și amenințat că o să fiu căutat acasă, o amenințare directă din partea unui protestatar USR care nu e de acord cu opțiunea mea politică. Pentru ce? Pentru o opțiune politică! Așa ceva nu mai are legătură nici cu democrația și nici cu libertatea de exprimare. Totul are o limită….iar aceste practici extremiste nu pot fi acceptate. Astăzi mi s-a întâmplat mie, mâine i se poate întâmpla oricui, și poate și mai grav, cu care acești indivizi nu sunt de acord. Democrația înseamnă vot și respectarea legilor. De același tratament au avut parte atât colegii mei, Marius Dunca, Roxana Mînzatu, liderii PSD Brasov, dar și membrii simpli de partid care au fost jigniți și injurati. Totul s-a întâmplat astăzi, după alegerile pentru conducerea Organizației Municipale a PSD Brașov. Deși au recurs la jigniri și amenințări, gesturi ce nu au nicio legătură cu lumea normală, filmarea a fost ștearsă de pe contul USR Brașov si al reprezentantului Codruț Bucur. Dar rămâne totuși proba pentru infracțiunea de amenințare!“, a scris Răzvan Popa pe contul său de Facebook, la scurt timp după incident.

Popa a atașat și o „filmare după filmare“, preluată de pe Facebook, despre care spune că, între timp a fost ștearsă de către autorul său, Codruț Bucur, lider al organizației municipale a USR Brașov, care s-a aflat printre protestatarii de la Aro Palace. 

În filmare, Bucur poate fi văzut în timp ce îi numește pe membrii PSD „mizerii de oameni (…) care își susțin în continuare infractorul fără prea multe rețineri“. În aceeași filmare, liderul USR Brașov apare strigându-l pe europarlamentarul PSD cu apelativele „șobolan“ și „gunoi“ și întrebându-l dacă și-a plătit din bani proprii mașina pe care o conduce. 

Pe fundal însă, se aude o altă voce, a unui cetățean care strigă: „Dacă dă ordonanță, te caut, bă! Te caut acasă!“, acest lucru fiind, cel mai probabil, ceea ce europarlamentarul Răzvan Popa a interpretat ca pe o amenințare. 

Este revoltător ce se întâmplă. Trăim într-un stat de drept și fiecare cetățean indiferent cum se numește trebuie să se simtă în siguranță, acasă sau pe stradă. El și familia lui. Astăzi am fost calomniat, urmărit și amenințat că o să fiu căutat acasă, o amenințare directă din partea unui protestatar USR care nu e de acord cu opțiunea mea politică. Pentru ce? Pentru o opțiune politică! Așa ceva nu mai are legătură nici cu democrația și nici cu libertatea de exprimare. Totul are o limită….iar aceste practici extremiste nu pot fi acceptate. Astăzi mi s-a întâmplat mie, mâine i se poate întâmpla oricui, și poate și mai grav, cu care acești indivizi nu sunt de acord. Democrația înseamnă vot și respectarea legilor.De același tratament au avut parte atât colegii mei, Marius Dunca, Roxana Mînzatu, liderii PSD Brasov, dar și membrii simpli de partid care au fost jigniți și injurati. Totul s-a întâmplat astăzi, după alegerile pentru conducerea Organizației Municipale a PSD Brașov.Deși au recurs la jigniri și amenințări, gesturi ce nu au nicio legătură cu lumea normală, filmarea a fost ștearsă de pe contul USR Brașov si al reprezentantului Codruț Bucur. Dar rămâne totuși proba pentru infracțiunea de amenințare!

Publicată de Razvan Popa pe Sâmbătă, 23 Iunie 2018

1 Comentariu

  1. Vai ce sa spun , domnule Popica , dar ce obraz subtire aveti , auziti va rog , d ade ce nu aveti acelasi obraz subtire cand sustineti infractorii, cand sustineti legi anti cetateni , atunci aveci soric de porc batatorit. Va suparati ca suntem nervosi pai voi ne-ati adus in starea asta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.