USR PLUS pleacă din Guvern dar rămâne la guvernare. Miniştrii au demisionat, rămân secretarii de stat, prefecţii şi conducerile camerelor. Reacţia PSD Braşov

Miniştrii USR PLUS din Guvernul Cîţu şi-au dat demisia, în urma neînţelegerilor cu colegii de guvernare, însă în structurile de conducere politică şi administrativă a statului rămân oamenii instalaţi de partid. 

„Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a declarat Ionuţ Moşteanu (USRPLUS) la Palatul Parlamentului, întrebat dacă membrii USR PLUS din eşalonul doi din aparatul de stat – prefecţi, subprefecţi – vor demisiona şi ei.

El a adăugat că nu se pune problema nici de demisii din funcţiile de conducere ale Parlamentului, făcând referire la Senat, unde preşedinte este Anca Dragu. „Nu discutăm de Parlament aici. Parlamentul funcţionează foarte bine, în comisii, în plen, discuţia este doar despre guvern. Trebuie să plece Florin Cîţu”, a afirmat acesta.

Aşadar, şi la Braşov, subprefectul USRPLUS Codruţ Bucur are toate şansele să rămână pe funcţie, în ciuda faptului că partidul său s-a retras de la guvernare. 

Asupra acestei situaţii atrage atenţia şi liderul PSD Braşov, Marius Dunca. În contextul demisiei ministrilor din Guvern, Dunca spune că aşteaptă şi demisia secretarilor de stat, a șefilor de instituții, a prefecților, subprefecţilor, şi directorilor de deconcentrate din ţară, instalaţi de USRPLUS. 

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că România este abandonată de cei din coaliția aflată la guvernare, că nu interesele românilor primează, ci propriile interese. Parlamentarul așteaptă ca după demisiile miniștrilor USR PLUS să urmeze și demisiile secretarilor de stat, ai șefilor de instituții, ai prefecților, ai directorilor de deconcentrate.

”Doar miniștrii USR PLUS își dau demisia? Așteptăm și demisiile secretarilor de stat, ai șefilor de instituții, ai prefecților, ai directorilor de deconcentrate! Din păcate, cei din USR PLUS recurg la o nouă escrocherie. Își retrag miniștrii, chipurile ies de la guvernare, dar îi păstrează în funcțiile bănoase și de putere pe secretarii de stat, șefii de instituții, prefecții, directorii de deconcentrate. Asistăm, din păcate, la un adevărat spectacol al ipocriziei.” a punctat președintele PSD Brașov.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.