Cascada Tamina rămâne un traseu de anii ’70. Reamenajarea ei depinde de o semnătură

Anunțat în urmă cu mai bine de doi ani, proiectul de reamenajare a Cascadei Tamina din Situl Natura 2000 Piatra Mare a încremenit în etapa de obținere a acordului custodelui ariei protejate. Pentru această investiție, estimată la 1,2 milioane de lei, a explicat directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Săcele, Sorin Hermenean, „a fost făcut proiectul, investiţia este aprobată printr-o Hotărâre de Consiliu Local. Mai trebuie să obţinem avizul de mediu, document care nu a fost eliberat, pentru că Fundaţia Carpaţi, care este custode al Sitului Natura 2000 Piatra Mare nu şi-a dat acordul”. De altfel, încă de anul trecut, reprezentanții fundației au afirmat că realizarea acestei investiții ar avea un impact negativ asupra ariei protejate, având în vedere că zona cascadei face parte dintr-un culoar frecventat de urși.  
 Cascada Tamina a fost amenajată în anii ’70, când au fost instalate scări asemănătoare celor din Canionul Șapte Scări. În timp, acestea s-au degradat, iar în urmă cu aproximativ 2 ani conducerea regiei a anunțat că vrea să reamenajeze zona. Conform reprezentanților RPLP Săcele, la Tamina ar urma să se realizeze mici poduri suspendate, un punct de belvedere și mai multe   puncte de popas. Lucrările ar urma să dureze 12 luni, iar după reamenajare, cascada ar urma să atragă, anual, peste 55.000 de vizitatori. 
La acest obiectiv se ajunge destul de ușor, în vecinătatea cascadei fiind un drum forestier. De altfel, faptul că zona este accesibilă îi face pe reprezentanții fundației să nu vadă cu ochi buni proiectul de reamenajare, temerea lor fiind că locul va fi „invadat” de turiști lipsiți de „cultura muntelui”, cum sunt destui și la Canionul Șapte Scări, pe Tâmpa sau la Babele. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.