Aeroportul Brașov, o „stație taxi” pentru curse interne cu avioane de mici dimensiuni

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov au fost zilele trecute la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială (INCDA) „Elie Carafoli” din Bucureşti, pentru a vedea în ce măsură se poate colabora cu această instituție în dezvoltarea Aeroportului Internațional Brașov. 

Cel puțin la nivel de discuții, s-au lansat câteva propuneri, potrivit bzb.ro, una dintre ele fiind amenajarea la Brașov a unui hangar pentru producerea şi mentenanța unor „aerotaxiuri”, un prototip realizat de institut. Aceste aeronave au o capacitate de opt locuri și sunt proiectate astfel încât să fie adaptate și ca nave de lux (cu mai puține locuri) sau de transport cargo. Reprezentanții Consiliului Județean susțin că astfel de aeronave sunt utile în special pentru cursele interne sau internaționale pe distanțe mici, pentru că Brașovul este exact în centrul României și pentru un zbor la București sau la Cluj o aeronavă de tip Boeing abia dacă ar avea timp „să se ridice”, ca ar trebui să aterizeze. O astfel de aeronavă ar costa în jur de un milion de euro. 

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială este interesat și de folosirea pistei aeroportului de la Ghimbav pentru zboruri ale cursanților Școlii Superioare de Aviație Civilă, iar un astfel de parteneriat ar fi util în procedurile de omologare a aeroportului de la Brașov. 

Tot la București s-a discutat despre o colaborare în vederea realizării unei hărți 3D, o rază de 45 km în jurul aeroportului, care ar urma să fie utilizată pentru procedurile de zbor, dar și a unei hărți de zgomot. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.