Câștigatorul licitației pentru calea ferată Brașov – Sighișoara, contestat chiar de a doua zi după încheierea procedurii

Grupul francez Alstom ia în calcul să conteste licitaţia organizată de CFR pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara. Contractul este estimat la 3,14 miliarde lei fără TVA.

Reprezentanţii Alstom au reacţionat după ce CFR a anunțat oferta câștigătoare oentru contractul de modernizare a – subsecțiunilor Brașov – Apața și Cața – Sighișoara şi spun că CFR a decis atribuirea acestui contract către asocierea clasată pe locul al treilea, preţul acestei ofertei fiind semnificativ mai mare.  Licitația, aflată în perioada de depunere a contestațiilor, a fost câștigată de e Asocierea Brasig, formată cu Strabag-Swietelsky.

„În data de 5 iulie 2018 am luat act despre decizia CNCF CFR SA de a atribui licitaţia pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara către Asocierea Brasig, formată din Strabag-Swietelsky. Deşi Consorţiul din care facem parte (Asocierea Railworks formată din Alstom, Aktor, Euro Construct Trading ’98 şi Arcada) a fost anterior declarat admisibil şi s-a clasat pe locul I, CFR a decis atribuirea acestui contract către asocierea clasată pe locul al treilea, preţul acestei ofertei fiind semnificativ mai mare”, spun reprezentanţii Alstom, într-un comunicat de presă.

Aceştia mai afirmă că, analizând motivele deciziei invocate în comunicarea primită, au constatat faptul că se referă la starea de insolvenţă a unuia dintre partenerii noştri de consorţiu, „deşi credem că acest lucru contravine atât legii insolvenţei cât şi legislaţiei naţionale şi europene în materie de achiziţii publice”.

„Alstom îşi rezervă dreptul de a recurge la toate mijloacele pe care legea ni le pune la dispoziţie pentru a contesta această decizie, atât la nivel naţional, cât şi European”, adaugă oficialii Alstom.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR a anunţat joi că a desemnat asocierea Brasig Strabag -Swietelsky câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h. Oferta financiară a asocierii Brasig Strabag – Swietelsky a fost de  3.143.153.533 lei fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Valoarea ofertei câștigătoare este puțin sub cea a estimării CFR, de  Valoarea este puțin sub cea estimată, de 3.190.570.000 lei, fără TVA. (detalii AICI)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.