FOTO & VIDEO. Protest cu „teatru de stradă“ în centrul orașului. Personajele principale în „Procesiunea justiției”, parlamentarii de Brașov ai PSD-ALDE

Pentru că au fost prea puțini pentru a atrage atenția doar printr-o simplă poziționare cu scandări în fața Prefecturii, protestatarii din Brașov au apelat la o metodă creativă de a atrage atenția asupra „mutilării justiției“ prin modificarea codurilor penale.

 

 

În jur de  100 de protestatari au organizat în această seară o „înmormântare“ a justiției, la care au adus inclusiv un coșciug și o cruce. Mai mulți tineri, îmbrăcați în negru, au jucat rolul „celor șapte parlamentari-gropari de la PSD” care și-au dat votul pentru modificarea codurilor penale, considerată o „mutilare a justiției“. Tinerii au purtat măști, subliniind astfel că la fel fac și politicienii care promit orice în campanie, până obțin votul electoratului. Participanții la „slujbă”  au purtat tricouri inscripționate cu numele și partidul fiecăruia dintre parlamentarii brașoveni care au votat pentru mondificarea codurilor.

Imediat după „slujba“ de la Prefectură, protestatarii au urcat, într-o „procesiune“ cu coșciugul și crucea funerară a justiției, pe strada Republicii, până în Piața Sfatului. Aici, în fața sediului PSD, a fost reluată „slujba de înmormântare“.

Publicată de Nelu Corbu pe Vineri, 6 Iulie 2018

 

„Acești sunt cei care au votat pentru modificarea Codurilor Penale, pentru mutilarea lor. Am venit să îngropăm justiția pentru că cei șapte au votat ca de mâine codurile penale să nu mai fie așa cum știam, ci să favorizeze mai mult infractorii. Dacă îi vedeți pe stradă abordați-i și întrebați-i de ce au votat, dacă merită să vândă țara  și viitorul nostru pentru niște funcții și pentru niște locuri în Parlament. Înrebați-i dacă știu exact ce au votat și dacă știu care sunt consecințele votului lor. Sunați-i direct, trimiteți-le mail, sms, să simtă și să știe că suntem cu ochii pe ei, să simtă presiunea străzii și să știe că îi asociem cu ce se întâmplă. Întrebați-i toate aste, în mod pașnic. Să știe că pentru noi brașovenii, ei sunt cei care ne vând, nu doar Dragnea. Sunt parte din cei care îl susțin pe Dragnea, sunt parte din cei care ne vând viitorul“, a fost mesajul rostit de la portavoce de către unul dintre participanți. 

 

Brașov, sediul PSD.

Publicată de Cătălin Chiciudean pe Vineri, 6 Iulie 2018

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.