Liber la drum pe Transfăgărășan! De azi s-au ridicat toate restricțiile

De azi, începând cu ora 11:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, se deschide integral, inclusiv între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), pentru toate tipurile de autovehicule.

Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au lansat un apel către conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, cei ce tranzitează acest sector de drum, sunt antenționați de CNAIR că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și sunt sfătuiți să nu se apropie de animale și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

CNAIR anunțase deschiderea drumului încă de săptămâna trecută, însă condițiile meteo nefavorabile au dus la amânarea momentului. Cu toate astea,au existat șoferi care au ajuns cu mașinile inclusiv în zona Piscul Negru și Bâlea Cascadă.

Construit în anii ’70 ca drum strategic, Transfăgărășanul este acum un drum turistic și una dintre cele mai importante „cărți de vizită” ale României. Șoseaua ajunge până la 2.402 m altitudine și este deschis numai vara, când este asaltat de turiști. Iarna, din cauza avalanșelor și a stratului de zăpadă de care poate ajunge și la doi metri, este impracticabil. Totuși, cine are ocazia să îl vadă ascuns sub zăpadă rămâne impresionat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.