O tânără din județul Brașov, studentă cu 10 pe linie la Medicină în București

O tânără din județul Brașov este unul dintre cei doi studenți aiUniversității de Medicină și Farmacie din București, care au terminat anul universitar cu 10 pe linie.

Maria Alexandra Baiulescu a terminat în 2018, primul an la Medicină, obținând nota maximă la toate disciplinele. Ea este singura din cei peste 800 de studenți de anul I ai facultății, care a reușit această performanță.

 Tânăra este originară din Victoria și provine dintr-o familie de medici. În 2017, a absolvit Liceul „I. C Drăgușanu“ din Victoria și imediat după, a fost admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, tot cu nota 10, la Facultatea de Medicină. 

Felicităm pe excelenta studentă pentru splendida ei performanță și pe străluciții ei părinți și pe domnii profesori de la liceul I.C. Drăgușanu Victoria. Menționăm că aceeași performanță a mai obținut un singur coleg de-al Alexandrei, din seria a IV-a, un excelent sucevean“, este mesajul Universității de Medicină din București.

„Deoarece Hippocrate este considerat a fi părintele medicinei, aș vrea să reamintesc ce spunea el: Acolo unde este iubită arta medicinei, există și o dragoste pentru umanitate. Cu alte cuvinte nu poți iubi medicina, fără dorința puternică de a-i ajuta pe ceilalți. Și acesta este motivul principal pentru care atât eu, cât și colegii mei de la facultate am ales să învățăm arta de a-i vindeca pe ceilalți, iar atunci când iubești ce faci, totul devine plăcere. Nu pot spune că a fost un an ușor, însă așa cum am spus, dacă îți place, nu este un chin, este o plăcere, nu simți că muncești“, a spus Alexandra Baiulescu pentru făgărasultau.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.