Un singur dascăl de la Brașov a obținut media 10 la examenul de DEFINITIVAT. Promovabilitate peste media națională

Un singur dascăl din cei 244 înscriși la Brașov la examenul de Definitivat a reușit să obțină media maximă, luând 10 atât la proba scrisă, cât și la partea practică și de portofoliu. La proba scrisă, în schimb, au fost trei note de 10, la un educator, la un consilier psihopedagog și la un profesor de fizică. 

Medii între 9 şi 10 au obţinut 83 de candidaţi, 107 candidați au obținut medii între 8 şi 8,99. Un singur candidat nu a reuşit să aibă o medie peste 5. Contestaţiile se depun la centrele de examen marţi, după afişarea rezultatelor, şi miercuri până la ora 14.00. 

Medii peste 8, care asigură promovarea examenului de Definitivat au fost trecute, la Brașov, în dreptul a 191 de dascăli, ceea ce înseamnă că 78,2% promovabilitate, înainte de soluționarea cantestațiilor. Acest procent este peste cel înregistrat la nivel național, de 75,7%.

În urma acestui examen, cadrele didactice cu medii peste 8 dobândesc dreptul la practică în învățământul preuniversitar, depășind stadiul de debutant. De aici, profesorii pot urma etapele de profesionalizare, având dreptul de a deveni ulterior titulari și de a obține grade didactice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.