VIDEO. Tone de aluviuni și arbori pe șoselele din Brașov, după codul roșu

Deși ploile s-au oprit, drumarii au în continuare de lucru pe drumurile publice din județul Brașov. De această dată, nu mai este lupta cu apele ieșite din matcă sau apele scurse de pe versant, ce riscă să acopere carosabilul, ci cu cantitățile impresionante de mâl care au rămas pe drum.

Potrivit reprezentanților DRDP Brașov, inundațiile au lăsat urme adânci pe drumurile naționale și toate stricăciunile trebuie remediate cât mai repede, pentru a nu încurca foarte mult circulația, la începutul săptămânii.

Echipele DRDP Brașov lucrau intens duminică, pe DN73A, în Poiana Mărului, unde au de curățat zeci de tone de aluviuni aduse de apa. De altfel, DN73A, între Poiana Mărului și Șinca a fost unul dintre cele mai afectate de ape, sâmbătă, Serviciul Drumuri Naționale Brașov luînd decizia, împreună cu Poliția, să suspende circulația, timp de mai multe ore. În plus, în acestă zonă drumul a mai fost blocat și duminică dimineață după ce un copac a căzut pe șosea din cauza solului instabil, îmbibat cu apă.

Tot pe raza de acțiune a DRDP Brașov se află și DN11B, un drum național la limita dintre județele Harghita și Covasna, care a fost închis încă de sâmbătă, iar duminică după-amianză era încă cu circulația suspendată, între Cătrușa și Casinul Nou. Pe acest tronson, în urma inundațiilor, jumătate din calea de rulare s-a surpat și nu se mai poate circula pe aici în siguranța.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.