Gabriel Andronache despre „haiducia fiscală“ a Guvernului: „Nu contează că aruncăm în faliment orașele, contează pomenile electorale“

Deputatul liberal Gabriel Andronache atrage atenția că statul român tinde să „naționalizeze“ toate veniturile autorităților locale, pentru a-și asigura bugetul pentrupromisiunile făcute fără susținere.

Astfel, Andronache arată că după ce a „naționalizat“ excedentul bugetar al autorităților locale, guvernanții se îndreaptă acum și spre veniturile colectate din amenzi, la bugetele locale.

„Printr-un mecanism insidios, insituit prin lege, Guvernul PSD obligă autoritățile locale ca în două zile să vireze, cu titlu de creanță, în contul Trezoreriei Statului, tot ceea ce încasează din amenzi, cu promisiunea restituirii după alte două zile. Ce se întâmplă dacă statul nu își îndeplinește această obligație de restituire? Nimic! În fapt, statul dorește să aibă la dispoziție cele aproximativ 500 milioane lei colectate de autoritățile locale din amenzi pentru a acoperi golul zilnic de finanțare. Afirm fără niciun ocoliș că  aceasta este haiducie fiscală, practicată de Guvernul României. Nu contează că aruncăm în faliment orașele țării, contează numai pomenile electorale guvernamentale. Primele autorități afectate vor fi municipiile reședință de județ. Prin urmare, stimați cetățeni din marile orașe ale țării, mai puțin asfalt, mai puțină curățenie și mai multe gropi, mai multă mizerie, pentru dumneavoastră, din partea Guvernului PSD-ALDE!“, a spus deputatul PNL Brașov, Gabriel Andronache.

Andronache amintește și de precedentele „naționalizări“ de venituri, aplicate de Guvernul României, care, din punctul său de vedere, a ales să încalce flagrant în picioare autonomia locală a unităților administrativ-teritoriale.

„Promisiunile electorale fantasmagorice determină coaliția PSD-ALDE să caute surse de venit și în gaură de șarpe! Ținta predilectă pare a fi formată din sursele de venit ale bugetelor autorităților locale. Oricum autonomia locală a fost călcată în picioare în mod repetat de guvernanți prin naționalizarea excedentului bugetar al autorităților locale și prin modificarea fără nicio consultare a impozitului pe venit, astfel că punerea între paranteze, a treia oară, a acestui principiu pare a nu mai conta. A venit rândul milioanelor de lei colectate de autoritățile locale din amenzi“, a mai spus deputatul Gabriel Andronache.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.