Bacalaureat de toamnă 2018. Un elev a fost prins în timp ce încerca să copieze la Limba Română

Unul dintre elevii înscriși pentru a susține Bacalaureatul de toamnă la Brașov a fost eliminat de la examenul de limba și literatura română, după ce a fost surprins în timp ce încerca să copieze.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al județului Brașov, Ion Negrilă, la examenul de Limba și Literatura Română au fost înscriși, în această a doua sesiune, 444 absolvenți de liceu. Dintre aceștia, au fost prezenți la examen 354 de elevi, iar 89 au absentat. 78 din cei care nu s-au prezentat la examen provin de la clase de profil Real, iar 11, de la Uman.  Singurul elev eliminate de la acest examen provine de la o clasă de real.

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 începe astăzi, 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), scrie Mediafax. Proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, pînă la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. În perioada 2-5 septembrie, contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La nivel național, 45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi, din seriile anterioare. Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2018 este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.