4 absolvenți de liceu din Brașov au fost prinși încercând să fraudeze prima probă la BAC. Pentru următoarele două sesiuni ei vor sta „pe margine”

3.167 de candidaţi, absolvenţi ai liceului, s-au prezentat luni la prima probă a Bacalaureatului, cea de Limba şi Literatura Română. Alţi 73 de elevi au ales să nu se mai prezinte la acest examen, deşi s-au înscris.

La fel ca  şi în cazul absolvenţilor de clasa a VIII-a care au dat zilele trecute probele la Evauarea Naţională, şi absolvenţii de liceu au intrat în sala de examen doar după ce le-a fost măsurată temperatura. Din acest punct de vedere, nu au existat probleme, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

În schimb, pe parcursul desfăşurării examenului au fost identificaţi patru candidaţi care au încercat să utilizeze diferite moduri de fraudare.  Aceştia au fost depistaţi de către asistenţii prezenţi în sală, cu mijloace electronice de comunicare asupra lor, a explicat Valentin Bucur, reprezentantul IŞJ Braşov. Ca urmare, aceşti candidaţi nu vor mai putea susţine examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni. 

„Examenul de maturitate” pentru absolvenţii de liceu continuă azi, cu proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii care au învăţat în limbile maghiară sau germană în judeţul Braşov, iar miercuri, cu proba obligatorie a profilului. Joi va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar primele rezultate vor veni pe 30 iunie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.