Start în Evaluarea Naţională 2020! Peste 172.000 de elevi susţin astăzi examenul la Limba şi Literatura Română, în condiţii speciale

Evaluarea Națională 2020 începe luni cu proba de limba și literatura română, în elaborarea subiectelor nefiind inclusă materia din semestrul al doilea. La prima sesiune a Evaluării Naționale 2020, în România s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la probele care încep luni.

Accesul în sălile de examen va fi permis până la ora 8.30, subiectele la română la Evaluare Națională 2020 urmând a fi deschise la ora 9.00, moment din care elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Evaluarea Națională 2020 are în acest an o sesiune specială pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu pot în ziua examenului au febră peste 37,3, sunt în izolare sau în carantină. Candidaților care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele susținute în etapa anterioară a Evaluării Naționale 2020, desfășurate în perioada 15-18 iunie 2020.  

Elevii trebuie să treacă de un triaj epidemiologic înainte de a intra în sala de examen

Cadre medciale specializate vor măsura temperatura cu termometrul noncontact, pentru as e asigura că aceasta nu depăşeşte 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute. De asemenea, se vor observa clinic simptomele respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată) ale elevilor care se prezintă la examenul de Evaluare Națională 2020 şi în funcţie de acestea se va lua decizia dacă vor fi sau nu primiţi în sală. 

Sălile de clasă, amenajate astfel încât elevii să stea la distanţă de  minim 2 metri

Tot ca o măsură de protecţie, amenajarea sălilor de examen s-a făcut astfel încât să existe o distanţă de minim 2 metri între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri. La intrarea în sala de examen unde se va desfășura proba de română la Evaluare Naționaţă 2020 se va afișa oglinda sălii și asistenții vor dirija candidatul direct către locul destinat pentru a evita parcurgerea întregii suprafețe a sălii în căutarea locului. 

În unitățile de învățământ special, în sălile de examen la Evaluare Națională 2020, nu se va depăși numărul de 10 persoane.

Candidaților care susțin proba de română la Evaluarea Națională 2020 le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

Două ore pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2020

Pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2020 elevii vor avea la dispoziție 2 ore. 
Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli. În sala de examen rămân ultimii trei elevi până la predarea lucrării și de către ultimul candidat.

Calendarul primei sesiuni de Evaluare Naţională 2020

  • 2 – 5 iunie – înscrierea elevilor
  • 15 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura română
  • 17 iunie – probă scrisă: Matematică
  • 18 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura maternă
  • 22 iunie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
  • 22 iunie (orele 16:00 – 19:00) – Depunerea contestaţiilor
  • 23 iunie (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestaţiilor
  • 23-26 iunie – Soluţionarea contestaţiilor
  • 27 iunie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.