FOTO. Graficul de lucrări la Aeroportul Brașov. Suprafețele de mișcare prind contur. Administrația județeană va prezenta și proiectul terminalului de pasageri

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunțat marți, într-o conferință de presă organizată pe pista aeroportului de la Ghimbav, că lucrările la suprafețele de mișcare de la aeroport și cele de extindere a canalizării pluviale sunt în grafic.  „Această etapă este suportată integral de la bugetul judeţean. Dacă nu vor interveni situaţii meteorologice speciale, care să impună suspendarea lucrărilor, în cele 110 zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor se va implementa această etapă”, a declarat Adrian Veștea. Practic, dacă nu vor exista probleme, în 21 noiembrie, lucrările incluse în această etapă ar trebui să fie gata. 
 
 
Directorul general al Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu a precizat că apronul (parcarea pentru aeronave) şi calea de rulare alfa vor avea vor fi similare pistei, respectiv o suprafaţă betonată de 41 cm şi zonă de acostamente.  
Lucrările din această etapă de realizare a aeroportului sunt realizate de SC PORR CONSTRUCT SRL, valoarea contractului este de  31.631.476 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată integral din bugetul județului Brașov pe anul 2018.
 
Ce va urma? 
Tot marți, președintele Consiliului Județean Brașov a anunțat că „pe data de 3 septembrie, dacă nu vor exista amânări ca urmare a clarificărilor sau contestării caietului de sarcini de către ofertanţi, vom deschide ofertele pentru lucrările la nouă obiective, printre care platforma atisuflu, remiza PSI, clădirea energetică, gospodărie apă, drumuri perimetrale, parcare, rețelele de utilități. De asemenea, au fost finalizate toate aspectele ce ţin de fluxurile de călători în interiorul aeroportului, am stabilit dimensiunea terminalului, respectiv 11.000 mp, iar în perioada următoare va fi finalizată şi soluţia de arhitectură. Astfel, la începutul lunii septembrie, îl vom invita pe arhitectul Dorin Ştefan, dar şi pe reprezentantul firmei IPTANA, care a realizat studiul de fezabilitate, pentru a prezenta proiectul terminalului”. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.