FOTO&VIDEO. Fosta glorie a handbalului brașovean, Irene Oancea, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Brașovului

Fostei mari glorii a handbalului braşovean, Irene Oancea i-a fost înmânat miercuri, în şedinţa Consiliului Local, titlu de cetăţean de onoare al Braşovului. Emoţionată, dar sigură pe ea ca un adevărat „căpitan”, cum a fost aproape toată cariera de sportivă, Irene Oancea a mulţumit consilierilor locali care au votat propunerea venită din partea clubului Corona, club ce a preluat palmaresul Rulmentului, la care a avut o contribuţie serioasă şi Irene Oancea.

„Mă simt onorată să mă aflu aici, să orimesc acest titlu şi vă mulţumesc din inimă pentru tot şi pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o”, a spus Irene Oancea, care le-a avut alături de ea pe fostele colege de generaţie, Rodica Marian, Irina Mureşan, Maria Furtună Paul, Adriana Pătruţ şi pe fiica ei, şi ea fostă handbalistă, Ribana Oancea.

Propunerea de acordare a titlului de cetăţean de onoare a fost făcută de preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir. „Cum am mai spus, mă bucur că am ajuns în acest punct şi că am adus o mare bucurie şi am făcut un gest de recunoştinţă faţă de un om care a reprezentat cu mare cinste Braşovul şi handbalul braşovean. Este o iniţiativă care a venit firesc, cu atât mai mult cu cât palmaresul echipei de handbal Rulmentul Braşov, la care fosta mare handbalistă Irene Oancea a avut o contribuţie importantă, a fost preluat la înfiinţare de clubul Corona. Mulţumesc consilierilor locali care au votat în unanimitate acordarea acestui titlu”, a spus Liviu Dragomir.

Fosta mare sportivă este singura vicecampioană mondială a Braşovului la handbal, titlu câştigat în 1973 cu echipa naţională. Născută în 11 noiembrie 1943 în Feldioara, Braşov, Irene Oancea este unul dintre simbolurile handbalului din Braşov, jucînd doar sub culorile echipei Rulmentul Braşov, timp de 21 ani (între 1963 – 1984).  În 1984, alături de echipa Rulmentul, Irene Oancea a câştigat titlul naţional, Cupa României şi a ajuns în semifinala Cupei Campionilor. Irene Oancea este membru de onoare al Federaţiei Române de Handbal, având 107 de selecţii la lotul naţional. De asemenea, fosta mare handbalistă este maestru emerit al sportului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.