3 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, confirmate la Sibiu. Al patrulea, în investigare

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că în judeţ au fost confirmate, la sf\rşitul lunii august, trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Cazurile au fost identificate în localităţile Poiana Sibiului, Roşia şi Ruşi. În curs de investigare se află un alt caz, al unei persoane din municipiul Sibiu, precizează news.ro.

Conform DSP Sibiu, este vorba de un bărbat de 75 de ani din Poiana Sibiului, un altul de 50 de ani din Ruşi şi o femeie de 47 de ani din Roşia. Suspiciunea se referă la un bărbat în vârstă de 66 de ani din municipiul Sibiu. Toţi bolnavii au prezentat simptome clinice de meningo-encefalită, iar evoluţia a fost favorabilă, în prezent fiind externaţi.  Cazurile sunt sporadice, nu au legătură între ele, precizează DSP Sibiu.

În acest context, DSP Sibiu a informat toate instituţiile implicate pentru a se aplica cu rigurozitate măsurile de prevenire a răspîndirii acestei infecţii, în cele trei localităţi, conform Planului de măsuri pentru supravegherea şi prevenirea infecţiei cu virusul West Nile.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din 2 mai şi până în 22 august, în România au fost înregistrate 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind semnalate 6 decese.

Sursa: news.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.