Nicio maşină de salubrizare nu va mai trece prin Centrul istoric al Braşovului după ora 8.30

Colectarea deşeurilor de la agenţii economici din Centrul istoric al Braşovului se va face înainte de ora 8.30 dimineaţa. Aceasta prevedere va fi introdusă în Regulamentul în baza căruia se desfăşoară activităţile comerciale în centrul istoric, ea fiind cerută chiar de comercianţi.

Astfel, între orele 5.00 – 5.30, agenţii economici vor trebui să scoată pubele cu deşeuri într-o zonă accesibilă firmelor de salubrizare, care între orele 5.30 – 8.30 le vor prelua şi le vor descărca. De asemenea, firmele de salubrizare vor trebui să asigure, după un grafic stabilit de comun acord cu Municipalitatea şi cu agenţii economici, ridicarea deşeurilor colectate selectiv. Aceasta activitate se va derula tot în cursul intervalului orar 5.30 – 8.30.

După orele 8.30, nicio maşină de salubrizare nu va mai circula pe străzile din Centrul istoric. Depozitarea gunoaielor se va face exclusiv în pubele, cei care vor folosi sacii menajeri şi îi vor depozita pe domeniul public fiind pasibili de amendă. De asemenea, în regulament va fi prevăzută şi o cantitate minimă de deşeuri pentru fiecare agent economic, în funcţie de domeniul de activitate al fiecăruia, pentru ca aceştia să nu mai fie tentaţi să depoziteze pe domeniul public, la coşurile de gunoi stradale sau în zonele în care alţi comercianţi au pubele.

Operatorii de salubrizare vor derula activitatea de ridicare a deşeurilor utilizînd autospeciale de cea mai bună calitate, astfel încât să nu existe riscul poluării domenilui public. Totodată, pentru colectarea selectivă, operatorii vor trebui să asigure saci de culori diferite, pentru fiecare tip de deşeu colectat selectiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.