Toate cablurile de pe faţadele clădirilor din Centrul istoric al Braşovului vor fi desfiinţate de săptămîna viitoare!

sdr

Primăria va desființa, începând din 3 decembrie, toate rețelele aeriene rămase pe fațadele imobilelor din centrul istoric.

Municipalitatea a demarat încă din 2004 un program de pozare în subteran a rețelelor aeriene, Brașovul fiind unul dintre primele orașe din România care a făcut acest lucru, înainte ca măsura să fie obligatorie prin alinierea la normele europene. A fost conceput un întreg program de investiții în reabilitarea străzilor și zonelor pietonale din centrul istoric, corelat cu lucrările necesare ca rețeliștii să își mute cablurile în subteran. La baza acestei decizii s-a aflat hotărârea de consiliu local 486/2004, prin care a fost interzisă amplasarea reţelelor edilitare (electrice, telefonice, fibră optică ş.a.) pe stâlpi sau pe fațadele clădirilor. Totodată, prin aceeași hotărâre, se decidea dezafectarea tuturor reţelelor edilitare aeriene existente precum şi a stâlpilor de susţinere a acestora, și pozarea numai subteran a acestor rețele. Termenul limită pentru punerea în practică a acestei măsuri a fost stabilit pe 1 ianuarie 2007. 

„Aceste termen a trecut deja și am sperat că rețeliștii vor face de bunăvoie aceste lucrări. Unii au înțeles, alții nu, în unele locuri au apărut cabluri noi pe fațade, puse de rețeliști sau de proprietarii imobilelor. Începând de luni toate aceste rețele fie vor fi desființate de cei care le dețin, fie le va desființa municipalitatea, prin serviciile de specialitate. Este posibil ca unii abonați să fie afectați de acest lucru, însă era obligația furnizorilor de servicii să se ocupe de intrarea în legalitate, fără a afecta abonații“, a declarat primarul George Scripcaru.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.