Dacă până acum, pregătirile pentru Festivalul Internațional Cerbul de Aur s-au făcut, în mare parte, la București, pentru că s-au pus la punct detaliile organizatorice, de mâine, în ecuație intră și Brașovul, pentru că începe amenajarea scenei.
Practic, din Piața Sfatului, timp de aproximativ o lună vor dispărea terasele și turiștii, pentru a face loc scenei, tribunelor, cablurilor electrice, instalațiilor de sunet și lumini, schelelor pentru transmisia TV.
De altfel, marți, primarul Brașovului a anunțat că din Piața Sfatului vor fi demontate terasele, apoi va fi asamblată scena și tribunele. Conform proiectului, scena de mari dimensiuni va fi amplasată pe latura cu sucursala CEC și biserica ortodoxă, iar tribunele, în acele zone ale pieței care asigură vizibilitatea scenei.
După terminarea festivalului, care se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie, vor începe lucrările de demontare a scenei și a tribunelor, care, cel mai probabil, vor fi terminate după data de 15 septembrie.
O lună, aproape interzisă turiștilor
Dacă pentru autoritățile locale sau reprezentanții TVR, festivalul Cerbul de Aur reprezintă un bun prilej pentru promovarea Brașovului și a României, operatorii economici din Centrul Vechi, în special cei din Piața Sfatului consideră că acest eveniment le va reduce vizibil veniturile. Mulți dintre ei spun că timp de o lună, Piața Sfatului va fi sub asediu, mai ales spre seară când se va interzice accesul în zonă. Ba mai mult, cei care au și spații de cazare se întreabă ce se va întâmpla cu turiștii. „Piața Sfatului și zonele adiacente vor fi înțesate de forțe de ordine. Seara va fi plin de filtre de poliție. Ziua, puțini turiști se vor mai încumeta să treacă prin Piața Sfatului. În cel mai fericit caz, timp de o lună, între 16 – 17 august și jumătatea lunii septembrie, vom avea încasări cu 50% mai mici decât acum”, a declarat patronul unei unități de alimentație publică din Piața Sfatului.
Totodată, comercianții își amintesc de edițiile anterioare ale Cerbului de Aur, când, din cauza vibrațiilor cauzate de sonorizare, au fost afectate spațiile interioare din mai multe clădiri istorice.
De cealaltă parte, reprezentanții autorităților TVR consideră că acest festival va fi o modalitate eficientă de promovare a Brașovului. „Artiștii au agreat să promoveze pe rețelele de socializare prezența lor la acest festival. Va fi o vizibilitate extraordinară. Numai Nicole Scherzinger are peste 15 milioane de urmăritori. De asemenea, multe activități cu invitații și concurenții se vor desfășura în municipiul Brașov și în acest județ. Cerbul de Aur va aduce beneficii atât Televiziunii Române, cât și Brașovului”, a declarat directorul Festivalului Cerbul de Aur, Smaranda Vornicu Shalit.
Fii primul care comentează