Festivalul de carte GAUDEAMUS, în Piața Sfatului din Brașov. Noutățile ediției

Azi începe la Braşov cea de a doua ediție a târgului itinerant de carte „Gaudeamus“ organizat şi Radio România. Dacă anul trecut, evenimentul s-a desfăşurat în Piaţeta Sf. Ioan, în acest an, târgul de carte va fi în Piaţa Sfatului, dat fiind că şi amploarea sa este mai mare. Potrivit reprezentantei echipei Gaudeamus, Connie Chifor, târgul din acest an vine cu o zonă de carte şi jocuri educative cu 75% mai mare faţă de anul trecut, pe parcursul celor cinci zile, din 4 până în 8 septembrie.

40 de distribuitori de carte, muzică şi jocuri educative vin la Braşov. Deschiderea oficială a Târgului de carte „Gaudeamus“ va avea loc azi, de la ora 13.00, în prezenţa preşedintelui onorific alevenimentului, Adrian Lesenciuc, preşdinte al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov. În fiecare zi, târgul rămâne deschis publicului între orele 10.00 şi 21.00, la standuri fiind prezenţi peste 40 de distribuitori de carte, jocuri educative sau muzică.

Una dintre noutăţile ediţiei din acest an este Tombola Gaudeamus, adresată vizitatorilor care achiziţionează cărţi. Cei mai norocoşi dintre cititori vor câştiga cinci tablete, echipamente şi accesorii multimedia (boxă wireless, baterii externe, boxe portabile bluet tooth, rucsacuri pentru laptop cu port USB de încărcare, vouchere pentru produse Emex sau Jerry’s Pizza).

De asemenea, va exista şi o Gală Gaudeamus, care va avea loc duminică de la ora 17.00. Atunci vor fi decernate premiile pentru ediituri („Cea mai râvnită carte“, acordată prin votul publicului şi premiile 1, 2, 3 pentru edituri) şi premiul Miss Lectura.

La Braşov, evenimentul este organizat în parteneriat cu Municipalitatea, primarul George Scripcaru spunând că „acesta este un eveniment care se încadrează perfect la început de lună septembrie, chiar înainte de începutul şcolii“.

La rândul său, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România – filiala Braşov, Adrian Lesenciuc, susţine că evenimentul vine ca o continuare la tîrgul de carte din iulie, organizat de Libris şi la manifestările culturale din Piaţa Sfatului şi din Piaţeta Sf. Ioan, în această vară.

„Am terminat vara cu Ziua limbii române la Braşov şi acum primim caravana Gaudeamus. Cred că este o dovadă că Braşovul începe să conteze din nou, din punct de vedere cultural, iar asta este datorită unei disponibilităţi arătate de administraţia locală dar şi pentriu că Bucureştiul începe să înţeleagă că poate găsi pieţe importante pentru cultură şi în teritoriu“, a declarat Adrian Lesenciuc.

Calendarul Gaudeamus Radio România va mai include în acest an încă două evenimente Caravana Gaudeamus Radio România, în premieră la Iaşi (2 – 6 octombrie, Piaţa Unirii) şi Târgul GAUDEAMUS Radio România (20 – 24 noiembrie, Pavilionul B2 Romexpo).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.