Sala de sport şi corpul vechi al Colegiului „Dr. Ioan Meşotă“, eficientizare energetică de peste 5 milioane de lei

Corpul vechi al Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ şi sala de sport a unităţii de învăţământ vor fi eficientizate energetic, prin reparaţii la reţelele de încălzire şi de iluminat, iar dacă va fi nevoie, şi prin reparaţii la clădirea propriu-zisă.

Clădirea a fost reabilitată termic prin placarea cu polistiren şi tencuială decorativă, ferestrele au fost schimbate cu unele din PVC cu geam termopan, iar terasa a fost hidroizolată. Cu toate astea, s-a constatat că eficienţa instalaţiilor energetice de încălzire apă consum, climatizare-răcire şi iluminat este una scăzută. Înainte de intervenţiile propriu-zise se va face o analiză a clădirii per ansamblu în ceea ce priveşte eficienţa energetică, corelat cu instalaţşiile electrice, termice şi de ventilatie. În prezent sistemul de încălzire a imobilului este asigurat de centrală proprie, care are un randament scăzut, după cum se arată în raportul de specialitate ce însoţeşte proiectul de hotărâre aprobat de CL Clădirea este branşată la toate utilităţile din zonă, de energie electrică, apă potabilă/ canalizare menajeră şi pluvială, gaz metan, telefonie.

Astfel, pentru eficientizarea energetică ce ar trebui să ducă la scăderea cheltuielilor la facturile de încălzire şi iluminat, la Colegiul naţional „Dr. Ioan Meşotă“ vor fi făcute o serie de lucrări, care au fost estimate la 5,250 de milioane lei (TVA inclus), conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în această săptămână de Consiliul Local Braşov. Din această sumă, 4,019 milioane lei reprezintă
preţul estimat pentur partea de construcţii şi montaj, iar restul, costul proiectărilor.

Clădirea Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă a fost construită între anii 1964-1981, cu regim de înălţime SP+P+2E şi este compusă din 17 săli de clasă, laboratoare, secretariat, grupuri sanitare. Clădirea are o suprafaţă totală de 2.333,79 metri pătraţi. La rândul său, sala de sport are o suprafaţă construită totală de 771,52 metri pătraţi.

Corpul nou de clădire, investiţie de 7,3 milioane lei

Între vechiul corp şi sala de sport, în 2017 a fost inaugurat un nou corp de clădire, cu regim de înălţime P + 4E  şi  o suprafaţă utilă de aproximativ 2620,92 mp.  Spaţiul s-a extins cu 12 săli de clasă şi un laborator de informatică, o sală multifuncţională pentru evenimente, grupuri sanitare, cabinet psihologic şi cabinet medical, secretariat, contabilitate, birouri directori, cancelarie, bibliotecă. Clădirea nouă este placată cu termosistem, învelitoarea fiind tip terasă, închiderile sunt din pereţi din BCA şi compartimentări interioare cu pereţi de gipscarton. Clădirea este dotată cu instalaţii sanitare, termice, electrice şi instalaţie de sune, corpurile de iluminat sunt tip LED cu consumuri reduse de energie electric, iar încălzirea este asigurată prin două centrale termice în condensaţie cu un randament crescut.

Construcţia nouă a costat 7,328 milioane de lei cu TVA, fiind realizată de SC SCADT SA,  pe un proiect al Biroului de Arhitectură Dorin Ştefan.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.