Proiectul sălii de sport de la Metrom Brașov se reia după 8 ani de pauză. Lucrările, estimate la peste 5 milioane de lei

Direcţia de Sport şi Tineret din Primăria Braşov reia construirea complexului sportiv de la Metrom. Proiectul, lansat iniţial în 2008 de către Ministerul Educaţiei, a fost abandonat oficial în 2010, iar de atunci şantierul a fost în conservare. În această săptămână a fost lansată licitaţia pentru reluarea construcţiei, contractul fiind estimat la 5,387 milioane lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la data de 19 septembrie 2018. După atribuirea contractului, lucrările se vor realiza în maxim 9 luni de la emiterea ordinului de începere.

Sala de sport începută acum 10 ani îşi va păstra structura și va fi extinsă pe orizontal prin câteva anexe. Pe vertical, extinderea se va face deasupra anexelor, după cum se arată în caietul de sarcini. Noua sală de sport va avea 189 de locuri, din care 138 pentru spectatori, iar 50 pentru sportivi, antrenori şi oficiali.

În 2008, Ministerul Educației voia să construiască 3 campusuri școlare în județul Brașov. S-a răzgândit după un an și jumate

Campusul sportiv de la Metrom face parte din lista celor trei pe care Ministerul Educaţiei intenţiona, în 2008, să le construiască în judeţul Braşov. Celelalte două erau programate să fie ridicate la Făgăraş şi la Rupea. În 2008, costurile acestui proiect au fost estimate la 75 de milioane de lei planul incluzând, pe lângă o sală de sport nouă, şi un cămin internat cu 300 de locuri, cantină, 24 de săli de clasă, club şi teren de sport şi locuinţe pentru profesori, într-un bloc de garsoniere care ar fi urmat să fie construit lângă terenul de sport. Sala de sport trebuia să fie prima finalizată având ca termen luna noiembrie 2009, în timp ce restul complexului trebuia să fie gata doi ani mai târziu, în 2011. Totuşi, după un an şi jumatate de la lansarea proiectului, totul s-a transformat în şantier abandonat, guvernul renunţând la finanţare, dupaă ce a acordat doar 50.000 de lei.

Anul trecut, Municipalitatea a comandat o expertiză tehnică a clădirilor construite parţial şi abandonate în 2009 – 2010 la baza sportivă Metrom şi un studiu de fezabilitate pentru construcţiile care mai sunt de făcut până la finalizarea acestui proiect şi darea în funcţiune a complexului sportiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.