SMURD și Salvarea au intervenit la o pensiune din Bran, unde cel puțin 6 copii sunt suspecți de toxiinfecție alimentară

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, dar şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) au intervenit joi seară, în Bran, unde cel puţin şase copii şi un adult prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară. Aceştia au mâncat la pensiunea Alisa, în care se pare că se află cazate, în total, 32 de persoane, scrie news.ro.

Autorităţile din Braşov au anunţat, joi seară, că un echipaj SMURD şi trei echipaje SAJ cu medic intervin în localitatea Bran, unde mai multe persoane acuză simptome de toxiinfecţie alimentară. 

Apelul iniţial anunţa 13 persoane cu probleme medicale, după ce au mâncat la o pensiune, însă medicii acordă, deocamdată, ajutor unui număr de şase copii şi unui adult. 

„La ora actuală intervin cadrele medicale şi mai multe persoane au fost transportate la spital. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la cele semnalate”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Brașov.

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a precizat pentru AGERPRES, că patru copii au fost transportaţi la spital, iar un echipaj medical a rămas la pensiune pentru evaluarea altor cazuri dacă va fi necesar.

„Este vorba despre un grup de 32 de copii aflaţi în tabără la pensiunea Alisa. O echipă formată din reprezentanţi ai DSP şi DSVSA Braşov s-a deplasat la pensiune pentru a vedea exact despre ce este vorba. Deocamdată patru copii au fost transportaţi la spital”, a spus prefectul. 

Și alte instituții de constrol și-au trimis echipe la Bran. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la cele semnalate, iar împreună cu specialişti din cadrul altor instituţii cu atribuţii în domeniu vor demara, chiar în această seară, verificări la acea unitate“, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Ionuț Marin.  

Printre instituțiile care și-au trimis echipele de control la pensiuneeste și Comisiariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.