Un brașovean gazat și bătut la protestul diasporei din București a depus plângere împotriva jandarmilor

Sursa foto: Digi 24

După ce în 10 august a participat la protestul din București, brașoveanul Valentin Toader a depus zilele trecute la Parchetul Militar o plângere penală împotiva prefectului de București, a ministrului de Interne și a celor care au orchestrat, în opinia sa, ceea ce s-a întâmplat în Capitală. Valentin Toader acuză abuzurile jandarmilor.

Potrivit Digi 24, Valentin Toader a fost în Piaţa Victoriei, în zona intersecţiei Iancu de Hunedoara cu Lascăr Catargiu, iar scenele povestite de el sunt greu de imaginat. „M-am dat la o parte, pentru a nu sta în calea jandarmilor şi am scos telefonul, să filmez. Jandarmii au început să urle, au venit în fugă către protestatari, către aceşti suporteri, care dăduseră foc şi mi-aduc aminte că unul dintre jandarmi a văzut că filmez şi a început să mă înjure, să-mi strige «Lasă telefonul, lasă telefonul», după care mi-au adresat câteva injurii. Am lăsat telefonul, am fost încercuit şi mi-au spus «Pleacă de aici». Unul dintre ei m-a împins cu scutul, am dat să plec, m-am întors cu spatele, pentru că mă tot împingeau, am dat să plec şi am auzit fâsâitul acelui spray lacrimogen. Mi-au dat cu gaze şi am simţit un baston pe spate. Am fugit, pur şi simplu, atingând cu mâinile pereţii, am nimerit într-o cafenea, unde îmi aduc aminte că unul dintre angajaţi închidea în grabă uşa, în spatele meu”, a povestit  Toader pentru postul tv amintit. 

După acest incident, Valentin Toader a obținut de la Serviciul de Medicină Legală de la Brașov un document, în care s-a precizat că „numitul prezintă leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire și zgâriere cu corpuri dure și prin lovire cu corp dur alungit. Leziunile pot data din 10 august 2018 și necesită 5 – 6 zile de îngrijiri medicale”.

De altfel, Valentin Toader le-a recomandat și altor brașoveni care au fost agresați fizic sau verbal în Piața Victoriei să depună astfel de plângeri. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.