Fată de 12 ani, căzuta de la etaj, pe bd. Saturn

Un echipaj SMURD intervine la această oră pe bd. Saturn nr. 5 pentru a acorda primul ajutor unui copil de 12 ani căzut de la etaj.

Potrivit purtătorului de cuvant al ISU, Luiza Dănilă „intervine echipajul SMURD de terapie intensivă cu medic pentru acordarea primului ajutor unui copil de aproximativ 12 ani, care este conştient”. 

In acest caz este vorba despre o fată de 12 ani care s-ar fi precipitat de la etajul 4 al unui imobil de pe Saturn, spun polițişti care lucrează pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs evenimentul.

Dacă în urma evaluărilor și cercetărilor va exista suspiciune de abuz sau neglijențp din partea părinților, cazul va fi adus la cunoștința Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, fie de Poliție, fie de către Spitalul de Copii. 

„DGASPC-urile intervin doar în cazurile în care sunt sesizate de Poliție sau Spitalul de Copii, că în evenimentul respectiv este vorba despre o neglijență sau un abuz. Condițiile care au dus la nefericitul eveniment sunt cercetate de Politie, la fața locului, respectiv de asistentul social și psihologul de la Spitalul de Copii”, a declarat Radu Mailat, purtătorul de cuvânt al DGCASPC Brașov. „Dacă vom fi sesizați, atunci intervenim în a evalua cazul și a lua măsurile care se impun- monitorizare, scoaterea abuzatorului din familie si, în ultimul caz, scoaterea copilului din familie și institutionalizarea acestuia“, a mai explicat el.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.